Rade Basta Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Ministar privrede Rade Basta i član stranke Jedinstvena Srbija, istakao je u današnjem listu "Nova" da ne isključuje mogućnost da formira novu političku organizaciju, kao i da će javnost o tome biti blagovremeno obaveštena. Ako se odluči na taj korak, Basta je naveo da će se pokret zvati Evropski put Srbije, te da će izaći na izbore na svim nivoima.

Na pitanje kako su ministri na sednici Vlade Srbije reagovali na njegov predlog da se uvedu sankcije Rusiji i poziv da se o tome izjasne, ministar provrede je rekao da su „reagovali negativno i iznosili drugačije stavove“.

„Neki su ćutali. Da li je ćutanje podrška, ne znam. Vreme će pokazati“, kazao je Basta.

Pročitajte još:

Upitan da li je jedini ministar koji je za uvođenje sankcija Rusiji ili jedini hrabar da to javno kaže, rekao je da je „hrabrost ponekad i ludost, ali se ne boji žrtve zbog svog naroda“.

Povodom špekulacija da je njegov predlog „probni balon“ Vlade i predsednika države Aleksandra Vučića, Basta je rekao: „Šta je babi milo, to joj se i snilo“.

Više o tome, kao i o predlogu da se Rusiji uvedu sankcije, pročitajte u današnjem listu „Nova“, a ceo intervju očekujte u toku dana na portalu Nova.rs.

BONUS VIDEO: Basta nastavlja da _buši_ Vladu…