Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Ministar privrede Rade Basta podržao je večeras glumce pozorišta "Boško Buha".

„Kultura se uči od malih nogu i veoma je važna u procesu odrastanja, formiranja ličnosti i sazrevanju dece. Moramo da mislimo na našu decu, jer sve što radimo, radimo za njih“, napisao je Basta na Tviteru i dodao:

„Puna podrška svima u borbi za očuvanje pozorišta ‘Boško Buha’.“

Podsetimo, povodom poziva gradonačelnika i Sekretarijata za kulturu da se pozorište „Boško Buha“ izjasni da li prihvata kompletno izmeštanje, odnosno preseljenje u renoviranu zgradu Pošte na Savskom trgu, stav kolektiva ovog pozorišta je da ono ostaje u zgradi na Trgu Republike broj 3 u kojoj se nalazi od svog osnivanja 1950. godine.

„Prethodnu ponudu da prostor u zgradi na Savskom trgu koristimo kao dodatnu scenu smo prvobitno prihvatili, budući da bi nam to olakšalo poslovanje, s obzirom na to da imamo i Scenu za decu i Večernju scenu. Međutim, nismo u mogućnosti da prihvatimo ponudu za kompletno preseljenje u zgradu na Savskom trgu s obzirom da ovaj prostor ne zadovoljava potrebe za funkcionisanje našeg pozorišta kao celine“, stav je kolektiva ovog beogradskog pozorišta.

„Ovde sam provela 18 godina i sada kada stojim ovde, tužno mi je. Ovo je nacionalno dečje pozorište, koje formira ukus, edukuje, radi veoma važnu stvar. Nisu potrebne nama tri scene, nego matična kuća, a to je Trg republike broj 3“, rekla je ranije Olga Danilović na konferenciji za novinare povodom rekonstrukcije pozorišta „Boško Buha“ koja se čeka skoro deset godina.

***

BONUS VIDEO – Borba za pozorište „Boško Buha“! Slobodanka Latinović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar