Ministar privrede Rade Basta nastavio je na društvenim mrežama da zagovara promenu dosadašnje državne politike neuvođenja sankcija Rusiji, ovoga puta postavljajući pitanje zašto „Rusija ne vrati Srbiji NIS po ceni po kojoj ga je kupila“.

Basta je to pitanje postavio deleći objavu Vojislava Mihailovića, poslanika i predsednika Pokreta obnove Kraljevine Srbije, prenosi Danas.

POKS, koji je u koaliciji sa Novim DSS-om Miloša Jovanovića, deo je desnog skupštinskog bloka koji se oštro protivi evropsko-srpsko-albanskom sporazumu iz Ohrida i uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji.

Mihailović je u nizu napisao da je iz istupa Radeta Baste, člana Jedinstvene Srbije, ali sada i Ivice Dačića, ministra spoljnih poslova i lidera SPS-a, jasno da će sankcije Rusiji uskoro biti uvedene.

„Uvođenje sankcija Rusiji kao mogućnost juče je najavio i Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova. Posle izjave ministra privrede Radeta Baste koji se otvoreno založio za sankcije Rusiji, sada je i prvi po političkoj važnosti ministar Vlade Srbije dozvolio tu mogućnost. Nijednog ministra nismo čuli da je javno odbacio takvu mogućnost. Iole politički pismenijem čoveku je jasno u kom pravcu Vlada Srbije ide i da će sankciji Rusiji biti uskoro uvedene“, napisao je Mihailović.

Basta je podelio ovaj tvit uz svoj odgovor:

„Poštovani Vojislave, Ako Rusija voli Srbiju, mora i da je razume. I zašto joj ne vrati NIS po ceni po kojoj ga je kupila?“, napisao je ministar privrede.

Bonus video: Prof. dr Goran Radosavljević_ Stižu sankcije, ima li straha od nestašice nafte

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar