Višnja Aranđelović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Naravno da razmišljam o ostavci. Poslednjih dana skoro da ni o čemu drugom i ne razmišljam, kaže Višnja Aranđelović, članica Saveta REM-a, nakon što je ostavku podnela Judita Popović, a mesec dana posle masovnih protesta građana i poziva udruženja kojima se traže ostavke članova Saveta.

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Višnja Aranđelović na pitanje Cenzolovke da li razmišlja o ostavci u ovom telu, nakon mesec dana masovnih protesta „Srbija protiv nasilja“, čiji je jedan od zahteva raspuštanje trenutnog Saveta, te poziva 12 udruženja građana članovima Saveta da podnesu ostavke, kaže:

„Naravno da razmišljam o ostavci. Poslednjih dana skoro da ni o čemu drugom i ne razmišljam. Ali uvek dođem do istog zaključka: ovo nisu stvari koje se rešavaju na ulici. To kažem uz dužno poštovanje ogromnom broju ljudi koji u Beogradu protestuju protiv vlasti. A što se tiče nevladinih organizacija – na njihov apel sam potpuno ravnodušna. U REM-u sam se borila da se ograniči vreme emitovanja rijaliti programa. U tome, na žalost, nisam bila uspešna. Ali neću nikom dozvoliti da me zbog toga proglašava odgovornom za masovna ubistva u Srbiji“.

Višnja Aranđelović je postala članica Saveta REM-a u februaru 2020. godine, a izabrana je iz reda kandidata koje predlažu udruženja izdavača elektronskih medija i udruženja novinara u Srbiji zajedničkim dogovorom.

U vreme kada je izabrana u Savet, bila je članica Uprave Udruženja novinara Srbije (UNS). Došla je na upražnjeno mesto koje je pre toga ispred novinarskih udruženja zauzimala Gordana Suša iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Prva i za sada jedina dosadašnja članica Saveta REM-a koja je podnela ostavku u ovom telu je Judita Popović.

***

BONUS VIDEO: Vladimir Orlić upao u svađu sa voditeljem RTS-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare