Miroslav Aleksić Skupština Srbije Foto:Milos Tesic/ATAImages

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić i poslanica Narodne stranke Ivana Parlić zatražili su danas hitno povlačenje predloga izmena Zakona o upravljanju otpadom, jer je reč o "čistom falsifikatu" i najavili da će podneti krivične prijave protiv ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović.

„Republički sekretarijat za zakonodavstvo je dao svoje mišljenje na tekst zakona koji mu je podnet 17. novembra 2022. godine, a onda je 30. decembra 2022. godine na sednicu vlade stigao suštinski izmenjen tekst zakona bez novog mišljenja nadležnih institucija, što je suprotno poslovniku o radu vlade. To znači da je reč o falsifikatu koji je stigao i u skupštinu“, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Poslanica Ivana Parlić rekla je da je „falsifikatom zakona“ omogućena retroaktivna primena tog akta i to u korist kompanije „Eliksir“ iz Šapca, koja je 22. marta dobila integrisanu dozvolu, koja nije mogla biti izdata u skladu sa trenutno važećim zakonom, pa se sada zakon menja kako bi se „ispeglala ta nezakonitost“.

Narodna stranka podneće krivičnu prijavu protiv ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović, državne sekretarke Sandre Dokić, državne službenice Mirjane Todorović i načelnice Odeljenja za normativne poslove Tatjane Kaluđerović zbog osnovane sumnje da su sa predumišljajem „podvalile vladi akt koji nije prošao sve procedure“.

***

BONUS VIDEO – Rasprava Stefanovića i Jovanova oko toga ko je od predstavnika stranka bio na određenim funkcijama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar