Marinika Tepić postavlja pitanja u Skupštini
Printscreen/RTS 2

Marinika Tepić, šefica poslaničke grupe Ujedinjenih i potpredsednica Stranke slobode i pravde, ocenila je na današnjoj sednici Skupštine Srbije da je navodna depolitizacija pravosuđa koju vrši vladajuća većina "trula" i dodala da nama "nema pomoći sve dok se ne uvede tužilačka policija".

Tepić je na sednici rekla da već dva dana u Skupštini Srbije slušamo poslanike vladajuće stranke koji „uporno ponavljaju da će odlukama sa ove skupštinske sednice biti završena depolitizacija pravosuđa“.

„Ne zamajavajte više narod sa vašom depolitizacijom pravosuđa koja liči na ono ‘drž’te lopova’. Imamo ovde (Vladimira) Đukanovića koji je sa svojim ortacima huliganima palio baklje na krovovima zgrada na Banjici i puštao one strašne pesme protiv Dragana Đilasa, a evo taj čovek je predsednik Odbora za pravosuđe i takav čovek sada treba da odlučuje o sudbini tužioca i sudija koji u isto vreme brani Predraga Koluviju, najvećeg uzgajivača marihuane u Evropi, a u isto vreme sa Nenadom Stefanovićem, Aleksandrom Vulinom i Bratislavom Gašićem proganja upravo onog policajca koji je razotkrio Jovanjicu Slobodana Milenkovića, to vam je slika i prilika vaše depolitizacije pravosuđa“, rekla je Tepić na sednici.

„Nama nema pomoći sve dok se ne uvede tužilačka policija, pa da se ne sudi ni po babu ni po stričevima. To je jedini način za pravu borbu protiv korupcije i da se spreči dalje uništavanje ove naše Srbije“, navela je još potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Tepić je na sednici izjavila i kako je funkcioner SNS-a Branko Malović „zvao telefonom Vesnu Vukoviću u Pančevu i naručivao presudu pred svedocima“.

„Poslednji antiheroj je tužilac Nenad Stefanović, sa njim ste terali zeca, a isterali vuka“, ocenila je Tepić.

Ona je optužila i Nenada Stefanovića da je „lično vršio pritisak na tužioce da smire istragu za pranje novca protiv građevinskog investitora Branka Stanojevića“.

„Pošto se pravite gluvi na saznanja o novim nepočinstvima Vulinovog tužioca Nenada Stefanovića, da vam kažem: Ceo grad priča da mu više stotina hiljada evra, za koje postoji sumnja da ih ima i čuva u kešu, vodi poreklo i od donedavnog prvog čoveka u Beogradu za ozakonjenje nelegalnih objekata Nemanje Stajića, takođe istaknutog funkcionera SNS i da Stajić na taj način obezbeđuje da ga nijedna bitnija istraga ne sustiže. Ono što nije priča, nego što već znamo, jeste da je Nenad Stefanović vršio lični pritisak na tužioce da ‘smire’ istragu o pranju para građevinskog investitora Branka Stanojevića, vlasnika građevinske grupacije ‘BS Investment Group’ govoreći da mu majka tamo radi“, izjavila je danas potpredsenica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić na sednici Skupštine Srbije.

Tepić je rekla da je istraga protiv gospodina Stanojevića „pokrenuta zbog gradnje hotela na Bulevaru Revolucije, koji je gradio parama dvojice švajcarskih državljana i uz fiktivne fakture prebacivao sebi novac, odnosno zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja odgovornog lica u sticaju sa pranjem novca“.

„Sumnjamo da je Nenad Stefanović vršio ovaj pritisak na tužioce zbog povezanosti knjigovodstvene firme ‘STF Glory’ koja radi za te građevinske investitore, a čija je vlasnica Slavica Stefanović, za koju upućeni tvrde da je upravo majka tužioca Nenada Stefanovića. Da smo mi isti kao vi, mi bismo Slavicu Stefanović zvali ‘gospođa mama’, kako ste vi horski zvali majku Aleksandra Obradovića uzbunjivača iz Krušika, ali mi nismo isti i to nećemo raditi. Ako ste zaboravili, Aleksandar Obradović je čovek koji je obavestio javnost o uništavanju Krušika i sklapanju poslova koji su Krušik doveli do toga da danas radnici štrajkuju, jer je firma potpuno uništena. Čovek koga je vaše depolitizovano pravosuđe strpalo u zatvor, a da niko nije imao nijednu informaciju. Čovek koga i dan danas vaše depolitizovano pravosuđe i profesionalno tužilaštvo pokušava da proglasi špijunom, umesto da dobije orden kao heroj“, rekla je Tepić i dodala:

„Od kad se Nenad Stefanović bori protiv korupcije, mi se udavismo u korupciji, a on će izgleda u novcu. E zato vam je sva vaša priča o depolitizaciji pravosuđa trula. Zato pomoći nema sve dok se ne uvede posebna tužilačka policija na kojoj mi iz Stranke slobode i pravde insistiramo već 3 godine.Samo na taj način neće neki Vulin da utiče na izbor šefa najvećeg tužilaštva u regionu, a na Vulina opet neko drugi, peti, nego će tužioci imati svoje policajce – finansijske, bankarske, carinske, pravne eksperte i forenzičare, specijalizovane za ovakvu visoku korupciju, pa da se radi ni po babu, ni po stričevima, već po zakonima ove države. Samo tako ćemo doći do istinske borbe protiv visoke korupcije i oslobađanja pravosuđa. Takva je Srbija kakvu mi sanjamo, a ne ovaj košmar u koji ste je pretvorili.“

Opširnije o dešavanjima na današnjoj sednici Skupštine Srbije čitajte u našem lajv blogu.

***

BONUS VIDEO – Milenko, srednje ime vređanje političkih neistomišljenika, Jovanov

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar