Siniša Petrić Zenica Foto:MUP Srbije

Poznati ubica Siniša Petrić zvani Zenica danas će biti izručen u BiH, piše Srpskainfo.

Petrić je još u januaru trebao biti izručen u BiH, ali je tada učestvovao u incidentu u španskom zatvoru, piše Srpskainfo.

Zenica bi trebao danas avionom da stigne iz Španije na aerodrom u Sarajevu, a nakon toga biće sproveden u zatvor u Foči.

Pročitajte još:

Ranije je Okružni sud u Banjaluci saopštio da je donio rešenje kojim priznaju presudu nacionalnog suda Španije jer su ispunjeni zakonski uslovi, kao i uslovi iz međunarodnih ugovora. Tako je sud prihvatio da Petrić u BiH izdržava kaznu.

Petrić je presudom nacionalnog suda u Španiji osuđen za organizovani kriminal na pet godina, te za posedovanje ratnog arsenala oružja i vatrenog oružja na 10 godina zatvora. Kako je pojašnjeno u saopštenju banjalučkog Okružnog suda ono za šta je Petrić osuđen u Španiji jesu krivična dela i po domaćem zakonodavstvu.

Luka Bojović Foto: EPA/J. L. PINO

Petrić je poznat i kao desna ruka Luke Bojovića te po monstruoznim ubistvima širom Evrope.

Zenica je slavu stekao “hladnim” i monstruoznim ubistvima širom Evrope.

On je još kao maloletnik bio član grupe ubica Marinka Magde, koja je masakrirala 14 ljudi u Vojvodini i Mađarskoj. Petrićeva ekipa je radila za Magdu, pa su u januaru 1994, za samo jednu noć, u Subotici ubili Milana, Stanu i njihovog sina Daneta Petrića, koji je tada imao samo 11 godina, kao i Veru i Josipa Agatića.

Magda je upucao oca i majku, tada se pojavio mali dečak, kojem je Siniša rekao da šuti i da se sakrije iza kreveta. Nakon što su pronašli novac i krenuli, Zenica se okrenuo i ubio dečaka. Kada ga je sudija pitao zašto je ubio dete, Zenica je odgovorio: “Bio sam nešto nervozan te noći”. Osuđen je na smrt, ali mu je kazna preinačena na 15 godina zatvora.

VIDEO: Zaplena droge u Barajevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar