Šest meseci je prošlo od nesreće na Dedinju, kada je Nikola Petrović, kum predsednika Aleksandra Vučića, "meklarenom" izazvao udes u kome su dve osobe lakše povređene. Zasad nije poznato dokle je istraga stigla, kao ni da li ima naznaka da će u skorije vreme biti podignuta optužnica, a pomenuti slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti - kako zbog činjenice da je Petrović vozio pijan i drogiran, tako i zbog hapšenja policajke Katarine Petrović koja je pomenuta saznanja omogućila dostupnim javnosti.

Saobraćajna nezgoda koju je izazvao Petrović dogodila se 6. marta ove godine, u Užičkoj ulici na Dedinju. On je tada skupocenim automobilom „meklaren“ išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Tada je udario automobilom u „opel korsu“ u kojoj su bile dve žene, nakon čega su oba vozila udarila u ogradu Doma Patrijaršije. Putnice su zadobile lakše povrede, a o nesreći se nisu oglasili tužilaštvo ni policija sve dok mediji nisu zahtevali informacije o njoj.

Pročitajte još:

Tačno šest meseci je prošlo od nesreće, a zasad nije poznato dokle je stigla istaga, kao ni da li ima naznaka da će u skorije vreme biti podignuta optužnica. Portal Nova.rs upitao je Prvo osnovno javno tužilaštvo dokle se stiglo sa istragom, međutim, do objavljivanja teksta nismo dobili odgovor.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Interesantno je da je cela istraga ove nesreće, od samog početka, obavijena velom misterije, te su informacije koje se o njoj daju izuzetno šture. Od same nesreće naš portal je nailazio na zid ćutanja od strane nadležnih organa, pogotovo kada je reč o tome da li je Vučićev kum bio pod dejstvom alkohola i narkotika u trenutku nesreće.

Pročitajte još:

Ovo i ne treba da iznenadi ukoliko se uzme u obzir činjenica da je krivična prijava protiv Petrovića iz MUP-a do tužilaštva putovala puna dva meseca. I kada je konačno stigla, javnost Srbije ostala je uskraćena za informacije o tome da li je Petrović, inače potpredsednik Privredne komore Srbije, vozio pijan i drogiran u trenutku udesa.

Upravo potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je nekoliko meseci nakon nesreće na svom Tviter profilu objavila uviđaj sa nesreće i tada je otkriveno da je Petrović bio pijan i drogiran u trenutku kada je izazvao udes.

Sa druge strane, pojedini policijski službenici su pretrpeli određene posledice zbog curenja pomenutog izveštaja u javnost. Tako je uhapšena policajka Katarina Petrović, a usled ogromnog pritiska javnosti, puštena je na slobodu.

Foto: Privatna arhiva

Protiv Petrovićeve je Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu jer je neovlašćenom licu dostavila dokumenta koji su joj poverena i predstavljaju tajne podatke sa oznakom tajnosti „poverljivo“.

Interesantno je da taj dokument uopšte nije ni bio označen tom oznakom, već „interno“, te je bilo jasno da su nadležni tim potezom pokušali da zamaskiranju činjenicu da mesecima nisu dostavljali informacije o nesreći koju je Petrović izazvao.

Nikola Petrović i Aleksandar Vučić Foto:Vesna Lalić

Ono što je posebno bunilo javnost jeste činjenica da je Petrović nakon udesa pušten na slobodu, nije mu određeno zadržavanje kao što je procedura, te se postavlja pitanje zbog čega su nadležni organi drugačije postupili u njegovom slučaju u odnosu na druge.

Za volanom automobila od 300.000 evra

Kako je naš portal već pisao, Vučićev kum u trenutku nesreća nalazio se za volanom automobila od 300.000 evra.

„Meklaren“ važi za elitni automobil, pojedini milioneri su na listama čekanja za njega.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar