Nikola Petrović, Katarina Petrović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Privatna arhiva

Dok se policajka iz Valjeva Katarina Petrović nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru u Beogradu, zbog optužbi da je zloupotrebila službeni položaj tako što je obelodanila informaciju da je Nikola Petrovića, kum predsednika Aleksandra Vučića, pod dejstvom kokaina i alkohola, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su dve žene zadobile povrede. Sa druge strane, vinovnik pomenute nesreće, Petrović, nalazi se na slobodi.

Javnost u Srbiji još jednom ima priliku da iz prvog reda svedoči još jednom teatru apsurda. Naime, policajka iz Valjeva Katarina Petrović uhapšena je u ponedeljak zbog navodne zloupotrebe službenog položaja. Kako je NIN objavio, na teret joj se zapravo stavlja da je odala infomraciju koju MUP duže vreme nije dostavljao tužilaštvu – da je Nikola Petrović bio pod dejstvom kokaina i alkohola u trenutku kada je skrivio saobraćajnu nezgodu na Dedinju.

Foto: Nova

Kako se navodi u rešenju za određivanje policijskog zadržavanja, u koji je NIN imao uvid, policajka se tereti da je kopirala dokumenta o nesreći, a potom je putem Tvitera to dostavila narodnoj poslanici Mariniki Tepić, koja je to dalje obnarodovala 18. juna 2023.

Foto: Privatna arhiva

„Zapravo radi se o dokumentu-potvrdi veštačenja, koji dokazuje da je kum Aleksandra Vučića bio pod dejstvom kokaina i alkohola kada je skupocenim automobilom meklaren (čija se vrednost, bez dodatne opreme, procenjuje na 540.000 evra), kršeći saobraćajne propise izazvao sudar na Dedinju. Tada je naleteo na dve žene koje je lakše povredio“, navodi NIN. Nakon što je saslušana, njoj je određen pritvor do 30 dana.

Paralelno sa tim, Nikola Petrović, predsednikov kum koji je izazvao nesreću dok se svojim „meklarenom“ kretao iz sporedne ulice ka Užičkoj, gde se nije zaustavio na znak „stop“, već je nastavio kretanje i udario u automobil koji se u tom trenutku kretao Užičkom, i dalje je na slobodi. Petrović je izazvao takvu nesreću da su se od siline udarca oba automobila zabila u ogradu Doma Patrijaršije, a dve povređene žene su prevezene u Urgentni centar.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Međutim, Petrović ne samo da se ne nalazi u pritvoru, već je i sam izveštaj o ovoj nesreći više od dva meseca putovao od policije do tužilaštva, iako je reč o prilično jasnoj stvari i nezgodi kakve se u Beogradu dešavaju svakodnevno, a MUP o njima obaveštava javnost. U ovom slučaju, ne samo da javnost nije obaveštena u redovnom saopštenju, već je policija za naš portal samo potvrdila da se ovaj događaj odigrao kobnog dana, ne navodeći bilo kakve detalje.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Ako je suditi po ponašanju policijskih službenika koje smo zatekli na licu mesta tog 6. marta, a koji su od naših reportera želeli da saznaju šta mi tu radimo i kako smo saznali za ovu nezgodu, stiče se utisak da je postojala namera da se ceo slučaj zataška.

Bonus video: Udes u Užičkoj ulici – šlep služba odvozi Meklaren Nikole Petrovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare