Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je nedavno da je Nikola Petrović, koji je 7. marta skupocenim "meklarenom" izazvao nesreću na Dedinju, bio pozitivan na alkohol i drogu u trenutku udesa. Petroviću, inače kumu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, za krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja preti do tri godine zatvora, a ukoliko se utvrdi da su saznanja Tepićeve tačna, to bi moglo da bude otežavajuća okolnost prilikom donošenja presude.

Saobraćajna nezgoda koju je izazvao Petrović dogodila se 7. marta, u Užičkoj ulici na Dedinju. On je tada skupocenim automobilom „meklaren“ išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio.

Tada je udario automobilom u „opel korsu“ u kojoj su bile dve žene, nakon čega su oba vozila udarila u ogradu Doma Patrijaršije. Protiv Vučićevog kuma ubrzo je podneta je krivična prijava za ugrožavanje javnog saobraćaja, zbog čega mu preti zatvorska kazna.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Učesnik u saobraćaju na putevima koji se ne pridržava saobraćajnih propisa i time tako ugrozi javni saobraćaj da dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, pa usled toga kod drugog nastupi laka telesna povreda ili prouzrokuje imovinsku štetu koja prelazi iznos od dvesta hiljada dinara, kazniće se zatvorom do tri godine“, navodi se u Krivičnom zakoniku.

Pročitajte još:

Iako detalji celog slučaja od samog početka nisu poznati javnosti, pa ni to da li je Petrović bio pijan ili drogiran kada se zakucao u vozilo u kom su se nalazile dve žene, sada je otkriveno da je u trenutku udesa bio pozitivan na alkohol i drogu. Naime, Marinika Tepić objavila je izveštaj PU Beograd od kobnog dana, na društvenoj mreži Tviter.

U njemu se navodi da je Petrović bio pozitivan na alkohol i narkotike.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

To bi moglo da bude otežavajuća okolnosti u postupku protiv Petrovića, odnosno prilikom izricanja presude.

Podsetimo, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Nikola Petrović učestvovao je u saobraćajnoj nesreći 6. marta u Užičkoj ulici u Beogradu.

Nikola Petrović i Aleksandar Vučić Foto:Vesna Lalić

O nesreći se tog dana nisu oglasili ni MUP ni tužilaštvo, a za udes se saznalo nakon pisanja portala Nova.rs.

Tek sutradan se tužilaštvo oglasilo o nesreći i tada naložilo da se protiv Vučićevog kuma podnese krivična prijava za ugrožanje javnog saobraćaja. Krivična prijava se čekala punih dva meseca iz MUP, da bi konačno nedavno stigla u Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Pročitajte još:

Kako je naš portal već pisao, Petrović je nekadašnji direktor „Elektromreža Srbije“. On od 1. januara 2015. obavlja funkciju potpredsednika Privredne komore Srbije. Ujedno je i vlasnik 10 mini-hidroelektrana preko suvlasništva u pojedinim firmama, a istovremeno se bavi uvozom lekova i razvojem tehnologija za solarnu energiju.

VIDEO: Nesreća kod Kragujevca: Autobus pun radnika sleteo sa puta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare