Foto: Starsport, MUP Srbije

Nikši i Kostadinu Terziću, sinovi generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića nalaze se u pritvoru zbog sumnje da su na Voždovcu pretukli Uroša Jankovića (38), fudbalskog menadžera. Oni su samo poslednji u nizu "naslednika" koji nose poznata prezimena, a poznati su po skandalima, pa i krivičnim delima.

Braća Terzić uhapšeni su zbog sumnje su zajedno sa vlasnikom kluba „Nana“ Lukom Kurtovića pretukli fudbalskog menadžera. Njih trojica su, navodno, Jankovića napali na Autokomandi, na Voždovcu, u blizini jednog lokala za prodaju brze hrane.

Pročitajte još:

Terzići su bili u terencu koji je dolazio iz suprotnog smera i namerno su skrenuli i sudarili su se sa vozilom u kojem su bili Janković i još nekoliko osoba. Tada su navodno pretukli žrtvu, a bilo je i potezanja pištolja. Janković je izjavio da je toliko divljački pretučen, da je morao da pomoć morao da potraži u Kliničnom centru Srbije, gde je operisan.

Foto:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Doduše, i otac braće Terzić, Zvezdan, svojevremeno je bio na optuženičkoj klupi zbog navodnih malverzacija prilikom transfera Branislava Ivanovića, ali je presuda, posle maratonskog sudskog postupka, bila oslobađajuća.

Braća Terzić nisu prvi naslednici uglednih porodica i nosioci zvučnih prezimena koji su završili iza rešetaka, bilo je tu i dece generala, političara, umetnika, sportista.

Foto:Antonio Ahel/ATAImages.

Jedan od najpoznatijih otpadnika je Vojkan Stojičić, sin ubijenog policijskog generala i pomoćnika ministra Radovana Stojičića Badže, koji je i ubijen pred očima sina u aprilu 1997. godine u jednom beogradskom rrestoranu. Mlađi Stojičić nije bio na dobrom glasu među tatinim kolegama, jer se ponašao bahato prema njima i ponižavao ih, kao što sada radi mlaidi Uroš Panić, sin kuma Aleksandra Vučića Petra Panića.

Dok mu je otac bio živ, Vojkan nije snosio nikakve posledice, ali posle krvave aprilske noći, situacije se brzo promenila. Već posle nekoliko meseci, uhapšen je zbog ilegalnog posedovanja oružja. Navodno je tada jedan visoki funkcioner policije pričao sa Vojkoanom i podsetio ga da mu je otac bio policajac i to general, ali je odgovor mladog Stojičića bio bezobrazan, pa je predmet predat u redovnu proceduru i nije ga „progutala fijoka“.

Vojkan je od tada nekoliko puta hapšen i osuđivan, boravio je i uzatvoru, a jedna od bizarnijih hapšenja je bilo kada je upao u kuću poznatog estradnog menadžera i direktora „Granda“, Saše Popovića i ukreo neke dragocenosti, uključujući i tepih. Na kraju se nagodio sa tužilaštvom i za seriju krađa i ilegalno posedovanje oružja osuđen je na godinu i po dana zatvora.

Foto: EPA-PHOTO

U vestima „crne hronike“ nisu se pojavljivala samo deca generala, već i deca političara i to predsednika. Sin Slobodana Miloševića, koji je pretio članovima tadašnjeg „Otpora“ a moguće i umešan i u mnogo ozbiljnije stvari, pobegao je u Rusiju, gde se i danas nalazi.

Sin drugog jednog predsednika, koji je predsednikovao Jugoslavijom u terminalnoj fazi, još je aktivan, to je Darko Lilić. Reč je o sinu jednog od poslednjih predsednika tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, Zorana Lilića.

Darko Lilić pre važi za skandal majstora nego za nekog ozbiljnog negativca, pa mu je i dosije takav. On je uhvaćen u septembru 2013. godine, kada ga je zaustavila patrola saobraćajne policije u Koštunjaku. Mlađi Lilić je naduvao skoro dva promila alkohola u organizumu. On je odbio i da pokaže dokukmenta, pa je na kraju proveo noć na trežnjenju u ćeliji u policijskoj stanici Rakovica.

Foto:privatna arhiva

To nije bio prvi put da mladi Lilić ima sukob sa policijom, pa je svojevremeno osuđen uslovno na šest meseci zatvora zbog napada na policajca. Svojevremeno je bio optuživan za pucnjavu ispred jednog beogradskog lokala, ali su te optužbe odbačene. Oslobođen je pravosnažno i po optužbi za iznudu.

Poslednji put u javnosti se Darko Lilić pojavio kao žrtva, u oktobru prošle godine kada su ga dvojica mladića krvnički prebili u podzemnoj garaži jedne poslovno stambene zgrade u Beogradu.

Deca estradnih zvezda

Ni sinovi estradnlih zvezdi nisu izuzetak i nije retkost da imaju posla sa policijom i sudom. Tako je Mirko Šijan, sin poznate pevačice Goce Božinovske i Zorana Šijana priveden u novembru 2016. godine. On je priveden jer se nije odazivao na pozive Osnovnog suda u Raškoj, gde se protiv njega vodio postupak po optužbi da je u tuči na Kopaoniku jednog muškarca povredio nožem.

Foto:printscreen/Instagram/

Jedna od njegovih navika bila je i bahata vožnja, pa je izazvao nekoliko udesa, 2017. godine, kao i godinu dana ranije, na Novom Beogradu, dok je vozio majku Gocu Božinovsku, Mirko Šijan sudario se sa službenim vozilom u kojem su bili pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).

Šijan se u međuvremenu oženio i u poslednje vreme se više pojavljuje u rubrici „zabava“ na svoju i na sreću okoline.

Foto:printscreen/instagram/raznatovicanastasija

Njegov pašenog je Veljko Ražnatović, takođe sin pevačice, Svetlane Ražnatović i Željka Ražnatovića Arkana. On je svojevremeno bio u centru skandala u Laktašima u Republici Srpskoj iz aprila 2017. Tada je učestvovao u tuči u kojoj je povređen Petar Zolak, ispred hotela „San“. Ražnatović i njegova tri druga su proglašeni krivim i on je kažnjen sa 400 evra.

Da mu tuča nije strana pokazao je i 2020. godine u Titelu, kada se potukao sa muškarcem, pa su posle toga obojica završili u policijskoj stanici. Kasnije su odnosi izglađeni, a čovek koji se potukao sa Ražnatovićem je priznao „da je bahato postupio i da mu je Veljko pomogao“.

Vučićevo kumče vređalo policajce

I Urošu Paniću, sinu Petra Panića Pane, nije strano kršenje zakona i propisa.

Petar Panić je bliski saradnik i kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a proteklih meseci se često pisalo o njegovom sinu.

Foto: printscreen Instagram/mupsrbije; Instagram/uros__panic__

Zbog bahate vožnje ima veliki broj prekršajnih prijava, a često na društvenim mrežama objavljuje snimke kako brzo vozi, krši propise, ali i ismeva saobraćajne policajce.

Upravo zbog divljanja, pre izvesnog vremena mu je oduzet skupoceni „lamborgini“.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za dilovanje droge na Novom Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar