Nenad Stefanović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Više javno tužilaštvo reagovalo je na tekst "Marinika Tepić: Ogoljen tužilac Nenad Stefanović, uhvaćen da prikriva krivično delo", koji je objavljen na portalu N1, navodeći da je izneto "niz neistina".

U odgovoru glavnog javnog tužioca Nenanda Stefanovića ukazuje se da predmet protiv okrivljenih Gorana Papića i Branislava Pandura, u kojem je Nevenko Marić svedok, nema nikakve veze sa organizovanom kriminalnom grupom Veljka Belivuka, niti sa Nenadom Vučkovićem, kako to neistinito tvrdi Marinika Tepić, a čiji navodi su preneti u spornom tekstu.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Ovaj predmet je u fazi glavnog pretresa pred Višim sudom u Beogradu.

„Ukazujem da je prethodno, u toku sprovođenja dokaznih radnji (ovo je skraćeni postupak) utvrđeno da Marić nije imao saznanje da se radi o neistinitoj informaciji, kao i da Marić nije imao ni obavezu ni mogućnost da proveri istinitost informacije koju je dobio od svog nadređenog, okrivljenog Gorana Papića“, piše u odgovoru.

Dakle, Marić je, kako navodi, po hijerarhiji prenosio naređenja, za koja je kasnije utvrđeno da su neistinita, ali koja nemaju veze ni sa jednim pripadnikom organizovane kriminalne grupe ili navijačkih grupa.

„Zbog toga je Marić u postupku dobio svojstvo svedoka koji povezuje Papića i lice kome se prenosi (neistinita) informacija, a to je tada dežurni tužilac Lazar Lazović. Odluku o odbačaju krivične prijave protiv Marića potvrdio je i zborni sastav od tri tužioca, među kojima je bio i postupajući tužilac“, naglasio je Stefanović.

Marinika Tepić ispred suda Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Pored toga,kako je istakao, događaj sa kojim Tepić pokušava mene da poveže dogodio se 2016. godine kada sam bio na funkciji zamenika javnog tužioca u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

„Na funkciji javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu sam od 1. januara 2022. godine, zbog čega je suvišno komentarisati insinuacije o mojoj povezanosti sa predmetnim događajem i postupkom koji se vodio od strane tadašnjeg Tužilaštva za organizoveni kriminal“, piše u odgovoru tužioca.

On je ponavio da predmet u kojem je Marić svedok, „nema nikakve veze sa bilo kakvom organizovanom kriminalnom grupom, kako se to insinuira u vašem tekstu prenošenjem navoda Tepićeve, kojoj nije prvi put da izriče neistine i vrši targetiranje javnih tužilaca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu i mene lično“.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić u pomenutom tekstu navela je da je glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva Nenad Stefanović „uhvaćen u prikrivanju krivičnog dela“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare