Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić saopštila je večeras da je glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva Nenad Stefanović "uhvaćen u prikrivanju krivičnog dela".

„Ogoljen glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva Nenad Stefanović! Uhvaćen da prikriva krivično delo, izvršioca i organizovanu kriminalnu grupu“, napisala je Tepić na društvenoj mreži Iks.

„Upravo saznajemo: LIČNO je potpisao uputstvo i ZAUSTAVIO gonjenje pukovnika policije Nevenka Marića, zaštitnika Belivuka i žandarma Vučka kada je uništio mobilne Saleta Mutavog“, dodala je ona.

Podsetimo, poslednjih dana u žiži javnosti je ime žandarma Nenada Vučkovića Vučka i to nakon što je KRIK objavio da je Vučko naređivao kriminalcima, ali i da je uništio dva mobilna telefona Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi posle njegovog ubistva.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal oglasilo se povodom saznanja portala KRIK.

„Da su mobilni telefoni pokojnog Stankovića, koje je policija izuzela i oduzela nakon ubistva, potom uz potvrdu vratila Vučković Nenadu, uništeni, TOK saznaje dana 05.04.2019. godine i to iz sadržine službene beleške o obaveštenju primljenom od građanina Vučković Nenada, koju je sačinila policija“, navelo je, između ostalog, tužilaštvo.

„Mobilni telefoni i to 2 mob.tel.marke Blackberry i 1 mob.tel marke Iphone pok. Stankovića vraćeni su dana 28.11.2016. godine, protekom mesec i po dana od dana izvršenja krivičnog dela. Mobilne telefone od strane policije preuzeo je Vučković Nenad po ovlašćenju majke pok. Stankovića, a što proizilazi iz njene izjave. Nakon što su telefoni vraćeni Nenadu Vučkoviću od strane policije, uz potvrdu o vraćenim predmetima a bez napomene policije da je predmetne mobilne telefone potrebno čuvati do okončanja krivičnog postupka, njegovo raspolaganje tim telefonima, kao i njihovo uništenje po oceni ovog tužilaštva ne predstavlja radnju izvršenja bilo kog krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“, dodaje se još u tom saopštenju.

BONUS VIDEO – AUDIO – Vučković o ubistvu Stankovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar