Parking u Radničkoj ulici, na Čukarici, bio je jedno od omiljenih "lovišta" za članove klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, na kome su najmanje dve žrtve namamljene i otete. Upravo ova lokacija u Beogradu bila je kobna za navijača Lazara Vukićevića i bivšeg policajca Mirka Kojića Koju, a na pomenutom mestu pre dve godine dogodilo se i stravično ubistvo. Portal Nova.rs obišao je pomenuto mesto.

„Nasmejani koljač“ Srđan Lalić, jedan od najsurovijih članova klana Belivuk-Miljković, koji je „promenio stranu“ i postao okrivljeni-saradnik u zamenu za manju kaznu, do detalja je opisao nekoliko zločina koji se optuženima stavljaju na teret, ali i nekoliko nedela koja se još ne nalaze na optužnici. On je u svom iskazu pred Specijalnim sudom nekoliko puta pomenuo jedno mesto, parking u Radničkoj ulici u beogradskom naselju Čukarica, a koji je korišćen prilikom najmanje dve likvidacije.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Lazar Vukićević nestao je 14. oktobra 2020. godine. Bio je blizak škaljarskom klanu, bio je navijač Crvene zvezde, ali i stari neprijatelj Marka Miljkovića, pa i Veljka Belivuka. Oni su već pokušavali da ga likvidiraju bombom, koja je postavljena pod „porše“ koji je vozio Vukićević, ali je on tada uspeo u poslednjem trenutku da izbegne smrt.

Ipak, nova prilika za napad ukazala se Belivuku i Miljkoviću kada su zarobili Mileta Radulovića Kapetana, škaljarca koji je bio prijatelj i Vukićevića. Vođe klana su sa Radulovićevog telefona poslali poruke preko Skaj aplikacije Vukićeviću, koji je tada napravio kobnu grešku – poverovao je u igru koju je Miljković vodio iz Crne Gore. Zakazan mu je sastanak sa škaljarcima koji su navodno zarobili Veljka Belivuka i Vukićević je otišao da se vidi sa njima. Ti „škaljarci“ su ga čekali upravo na parkingu u Radničkoj ulici, u blizini broja 30.

Foto: Nova.rs/Pedja Milosavljevic/AFP/Profimedia

Kao da je predosetio, Vukićević je prijatelju koji ga je dovezao do Radničke, pre nestanka, rekao da ukoliko se ne vrati, znači da su ga Crnogorci izdali. I nije se vratio. Ušao je u kola na parkingu u Radničkoj ulici i na kraju završio u „klanici“ u Ritopeku. Tamo je zverski mučen, ponižavan, a sve je snimano i slato Belivuku i Miljkoviću. Na kraju je Lazar posle mučenja umro, a ceo ovaj monstruozni zločin opisao je svedok-okrivljeni Srđan Lalić.

Druga žrtva, koja je namamljena na isti parking, bio je blizak prijatelj Marka Miljkovića, vlasnik udruženja „Alfa taksi“ i bivši policajac, Mirko Kojić zvani Koja. On se i danas vodio kao nestao, a u svom svedočenju Srđan Lalić je do detalja objasnio i stravičnu Kojićevu sudbinu.

Srdjan Lalic Veljko Belivuk Velja Nevolja
Veljko Belivuk Velja Nevolja i Srđan Lalić Foto:MUP Srbije

Užas bivšeg policajca počela je takođe na pakringu u Radničkoj 30, gde su ga čekli članovi klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, među kojiama je, navodno, bio i Srđan Lalić koji je detaljno opisao to veče početkom februara 2020. godine.

„Za namamljivanje Kojića je bio zadužen Janković, namaljen je pričom da treba da opeserviraju neko lice. Za mesto otmice odabran je parking u Radničkoj ulici, jer je bio zamračen ima dosta rastinja i zato je bio pogodan. Čekali smo dvadesetak minuta. Bilo je hladno. Dva puta je stanar izašao iz objekta jer smo bili sumnjivi. Imali smo rukavice, oko vrata smo imali policijske značke koje je obezbedio Miljković“, kazao je Lalić.

Bivšem policajcu su na kraju stavili lisice na ruke, ubacili ga u vozilo i odvezli do Ritopeka, gde su ga likvidirali.

Pomenuti parking u Radničkoj ulici korišćen je za likvidacije zbog nekoliko razloga. Baš kao što je i Lalić opisao u svom iskazu, prilično je mračan i zaklonjen rastinjem. Nalazi se blizu Obrenovačkog puta i od tog parkinga se brzo stiže u različite delove grada.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ima uličnog svetla, ali ono je često zaklonjeno drvećem, lišćem, tu je polumrak. Na zgradi nema kamera za video-nadzor, nema ih nigde u blizinni“, objasnio je jedan od stanara zgrade u Radničkoj 30.

To je zapravo čitav blok zgrada, parking je sa spoljne strane, a između zgrada se nalazi parkić.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Čuo sam da se tu diluje i droga, a pre nekoliko godina dogodilo se i ubistvo. Navodno je ubijen neki navijač“, objašnjava ovaj stanar.

U pitanju je ubistvo Ognjena Žarića 2018. godine, koji je bio navijač fudbalskog kluba „Rad“, ali njegova smrt nije imala veze sa sukobima među navijačima.

„Ubijeni mladić i momak koji je navodno pucao u njega su se znali, a sukobili su se oko neke sitnice, u nekom lokalu. Izašli su napolje da se rasprave, a onda je usledila pucnjava“, rekao je sagovornik Nova.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Policija je kasnije uhapsila Aleksu Vasiljevića (29) i on je optužen za ubistvo Ognjena Žarića. Ipak, Aleksa je na kraju oslobođen, ali je u oktobru 2021. pronađen mrtav u stanu u kpome je živeo.

BONUS VIDEO: Opsadno stanje u Ustaničkoj, počinje suđenje Belivuku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar