Foto: printscreen Twitter/noviput

Za 14. decembar u Osnovnom javnom tužilaštvu u Trsteniku je zakazano saslušanje M.M. najstarijeg učenika osumnjičenog za učestvovanje u incidentu u školi u tom mestu 9. novembra, kada su profesorki engleskog jezika M. S. učenici izmakli stolicu pa je pala, dok su se oni smejali i snimali telefonom.

Osumnjičeni će biti saslušan zbog sumnje da je počinio krivično delo zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu sa još dvojicom maloletnika, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

U tužilaštvu je 1. decembra stigla krivična prijava protiv M.M. i u toku je postupak dokaznih radnji.

Pored M. M. u ovom incidentu su učestvovala dvojica maloletnika N.Ž. (17) i I.K. (16) protiv kojih je Više javno tužilaštvo u Kruševcu 2. decembra uputilo sudu zahtev za pokretanje pripremnog postupka.

Sredinom novembra se na društvenim mrežama pojavio snimak kako đaci izvlače stolicu M.S. nakon čega ona pada na pod, a oni se smeju i snimaju je telefonom.

Na sednici Nastavničkog veća Tehničke škole u Trsteniku koja je održana 23. novembra, jednoglasno je usvojen predlog da zbog ovog incidenta, dvojica učenika budu isključena iz škole, dok je treći učenik podneo zahtev i sam se ispisao.

Bonus video: Odgovor profesorke iz Trstenika na pitanje novinara govori kakvo je stanje prosvete u Srbiji

Komentari

Svi komentari (0)