Foto: Pedja Milosavljevic

Opštinsko tužilaštvo u Splitu pre mesec dana pokrenulo je istragu protiv Stjepana Mihovilovića (33) zvanog Klis, zbog sumnje da je pre tri godine uz pretnje smrću iznudio 35.000 evra od Zvonka Giljanovića, poznatog splitskog trenera boksa.

Giljanović je prijavio iznudu policiji početkom 2019. godine, a u krivičnoj prijavi koju je policija podnela nekoliko meseci kasnije, navodi se da je Klis došao u bokserski klub na Gripama i tražio od Zvonka Giljanovića da nabavi, i da mu preda 35 hiljada evra, a ako to ne uradi, da će ubiti njega, njegovog sina i porodicu.

Prema policijskom izveštaju, Giljanović je, znajući da je Klis bio nasilan, nakon nekoliko dana predao 262.500 kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Odluku o provođenju istrage Mihovilovićev advokat je pokušao da ospori žalbom, ali je sudija Okružnog suda u Splitu pre nekoliko dana odbacila žalbu i potvrdila otvaranje istrage protiv Stjepana, koji u navedenoj žalbi, negira da je iznudio novac od Giljanovića.

Pročitajte još:

Još nije poznato kada će Klis izneti svoju stranu priče, s obzirom na to da je poslednje dve godine bio u zatvoru u Nemačkoj, gde je završio nakon što je uhapšen u velikoj međunarodnoj policijskoj akciji u julu 2020. godine, zbog sumnje da je sa još jednim mladićem prokrijumčario oko 30 kilograma kokaina i 50 kilograma marihuane, koja navodno dolazi iz Španiji, a kako prenosi Slobodna Dalmacija, on je i danas u Nemačkoj.

Ako Mihovilović bude optužen, za ovo krivično delo preti mu kazna zatvora od jedne do osam godina.

Foto: Pedja Milosavljevic

Stjepan Mihovilović Klis široj javnosti postao je poznat nakon što je polovinom decembra 2017. godine, sa još pet prijatelja, uhapšen na beogradskom stadionu JNA, kada su izazvali tuču i nerede na utakmici Partizana i Crvene zvezde. Tada se u kuloarima pričalo da su Klis i ostali angažovani jer su morali da vrate dug za izgubljenu drogu Filipa Koraća. Zbog nereda Mihovilović je u Srbiji osuđen na šest meseci zatvora i zabranjen mu je ulazak u Srbiju na pet godina.

Već kao maloletnik pljačkao je benzinske pumpe i kioske, a o njemu se pisalo nakon što je završio u zatvoru zbog pljačke benzinske pumpe u Splitu 2007. godine.

BONUS VIDEO: SBPOK – Hapšenje organizovane kriminalne grupe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar