Foto: Pedja Milosavljevic

Da klan koji u odsustvu Luke Bojovića vodi njegova desna ruka Filip Korać, pokazalo se na večitom derbiju 2017. godine kada su navijači bliski tom klanu, uz pomoć hrvatskih huligana, pokušali da preotmu Partizanovu tribinu od "Principa" Veljka Belivuka. Već tada bilo je jasno da Korać, koji je nedavno priveden u Hrvatskoj, ima jako uporište u pomenutoj zemlji.

Mnogi su tada bili zapanjeni, ne samo zbog brutalne tuče među Grobarima u kojoj su korišćene pesnice, baklje, palice, kaiševi, već činjenicom da je policija posle provere ustanovila da među krvavim, ispečenim i polugolim huliganima ima i Splićana. Tako se dogodila zaista neobična situacija, da pored tetoviranog srpskog huligana sa nacionalnim simbolima po ramenima i leđima, stoji hrvatski, sa nekim drugačijim tetovažama.

Pročitajte još:

Ukupno je uhapšeno 13 hrvatskih huligana, članovi Hajdukove navijačke grupe Torcida, koja nije u najboljim odnosima sa Partizanovim navijačima još iz vremena Jugoslavije.

Ipak, tu se najmanje radilo o navijanju, već je u pitanju bio poslovni aranžman. Mediji su tada pisali, pozivajući se na izvore iz policije, da su hrvatski huligani bili plaćeni kokainom da bi došli u Beograd i pomogli jednoj od zaraćenih Partizanovih frakcija da preuzme vlast na tribini.

Foto: Pedja Milosavljevic

Tada je navodno i Filip Korać viđen na tribinama Partizanovog stadiona, ali je otišao pre početka utakmice i tuče. Plan je bio jednostavan, da „Principi“, koji su već tada zaveli strahovladu na južnoj tribini, budu sklonjeni.

Sve je počelo dobro po Koraćevu stranu, svi su imali iste delove odeće kako ne bi tukli jedni druge i počeli su da potiskuju „Principe“. Ipak, tada se neko od ljudi Veljka Belivuka snašao i povikao da su to navijači Crvene zvezde.

Tada su se svi okrenuli protiv njih i zaverenici su jedva izvukli živu glavu, skakanjem na tartan stazu.

Svi su pohapšeni i procesuirani, a Filip Korać je uskoro napustio Srbiju. Većina hrvatskih navijača se brzo nagodila sa sudom i proterani su, uz zabranu ulaska. Posle tog događaja usledila je krvava odmazda Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a za Filipom Koraćem je srpska policija raspisala međunarodnu poternicu.

Foto: Pedja Milosavljevic

Ipak, sa odlaskom tadašnje državne sekretarke MUP Srbije Dijane Hrkalović iz policije, čini se da se menja i stav prema Filipu Koraću, pa je nedugo potom povučena Interpolova poternica za njim. Nedavno je prilikom saslušanja i sam Veljko Belivuk, kome se sudi za 5 teških ubistava, izjavio da država sarađuje sa Filipom Koraćem i „škaljarskim klanom“.

U ratu zaraćenih balkanskih klanova, ekipa Luke Bojovića se svrstala na stranu Škaljaraca, dok su Veljko Belivuk i njegov klan, koju su uglavnom činili huligani, izvršavao likvidacije na račun Kavača.

Sa druge strane, dok Luka Bojović robija u Španiji, zemunski klan, kako još zovu kriminalnu organizaciju Bojovića, vodi upravo Filip Korać.

BONUS VIDEO: Hapšenje pripadnika klana Veljka Belivuka na stadionu Partizana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram