Foto: Nova.rs

Policija je rasvetlila ubistvo sestara Jelisavete (76) i Gordane (78) Đ, čija su tela 21. januara pronađena u njihovom stanu na Bežanijskoj kosi. Osumnjičeni za njihovo ubistvo Goran Đ, takođe sa Bežanijske kose, u međuvremenu je izvršio samoubistvo na jednom parkiralištu u tom beogradskom naselju. Policija je do ubice, prema nezvaničnim informacijama, došla zahvaljujući tragovima koje je za sobom ostavljao.

Jelisaveta Đ. (76) i njena sestra Gordana Đ. (78) pronađene su mrtve u stanu u kome su živele u Ulici Marka Pola na Bežanijskoj kosi. Ubrzo nakon što su policiju alarmirale zabrinute komšije jer Jelisavetu i Gordanu nisu videle 10 dana, ispostavilo da su sestre žrtve zločina. Na njihovim telima su odmah uočene povrede, a preko glava su im bili jastuci.

Već u prvim danima istrage bilo je jasno da su starice svog dželata poznavale, imajući u vidu da su vrata njihovog stana bila zaključana, bez bilo kakvih tragova provale, a u samom stanu nije bilo naznaka premetačine.

Foto: Sofija Bogosavljev/Nova.rs

Ubrzo je isplivala i inforamcija da su starice posedovale veću svotu novca jer su nedavno prodale nekretninu, tačnije vikendicu, u okolini Beograda. O kojoj sumi se radi nije u potpunosti jasno, ali se veruje da je reč o više desetina hiljada evra.

Samoubistvo u automobilu

Dok je istraga ubistva trajala, a policijski obruč se stezao oko ubice, beogradski mediji su objavili vest da je na Bežanijskoj kosi, na jednom parkiralištu, u automobilu marke „fijat“ pronađeno beživotno telo muškarca. Fotografije automobila na kom se vidi muškarac kako oborene glave na volanu leži u automobilu ubrzo su se proširile društvenim mrežama, kao i informacija da su pored čoveka pronađeni oproštajno pismo i pištolj, iz kog je prema nezvaničnim informacijama ispalio sebi smrtonosni hitac u glavu.

Minulog vikenda saopštene su i stravične vesti – policija je otkrila da je Goran Đ, koji je pronađen mrtav u automobilu, ubica sestara Gordane i Jelisavete Đ. Obznanjeno je i da je Goran Đ. starice poznavao odranije, da takođe živi na Bežanijskoj kosi, te da radi u radnji za popravku kompjutera u vlasništvu njegovog oca.

Foto: Facebook

Informaciju koja se u prvi mah pojavila, da je Goran Đ. Starice upoznao u staračkom domu u kom je boravio ranije preminuli suprug Jelisavete Đ, demantovao je u razgovoru za list „Nova“ Goranov otac, rekavši da Goran nikada nije radio u takvoj ustanovi.

Reporteri lista „Nova“ razgovarali su sa Zoranom Đ, Goranovim ocem, u skromnom servisu za popravku kompjutera u Ulici Nedeljka Čabrinovića na Bežanijskoj kosi.

„Vidite da sam slomljen. Ceo dan mi dolaze novinari. Napisano je mnogo neistina o Goranu. Pod jedan, nije radio u Domu za stare. Radio je sa mnom u servisu“, kaže čovek u radnji koja je puna komšija i rođaka koji su došli da izjave saučešće.

Foto: Miloš Ž. Lazić/Nova.rs

Po njegovim rečima, Goran nije imao razloga da počini tako nešto. Ima mnogo pitanja, ali nema odgovora, i kao svaki roditelj ne želi da poveruje da je njegov sin to uradio.

Glasine da je Goran Đ. bio u emotivnoj vezi sa jednom od starica, takođe je kategorički negirao.

„U onome što je napisano o Goranu ima mnogo maštarija, mnogo baljezgarija. Da je bio u vezi sa nekom starijom ženom. Nemojte danas više ništa da me pitate“, rekao je na kraju kratkog razgovora potreseni i slomljeni Zoran Đ.

Na bankomatu podigao novac sa ukradene kartice

Istraga je pokazala da je Jelisavetu surovi ubica izbo nožem, a njenu sestru je udarao po glavi dok i nju nije llikvidirao. Motiv jezivog zločina, ispostaviće se, bilo je koristoljublje jer je napadač znao da sestre, koje su živele skromno i povučeno, imaju priličnu ušteđevinu. On je rešio da se dočepa novca, ne birajući sredstva i to je nesrećnice koštalo života.

Foto: Facebook

Plen je bio mobilni telefon i platna kartica sa koje je podignuto milion dinara. Upravo ti tragovi, koje je ubica ostavljao za sobom, doveli su do okončanja policijske istrage.
Goran Đ. je inače oženjen i otac je dvoje maloletne dece, a prema nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama, imao je kockarske dugove zbog kojih je, kako se veruje, po svaku cenu želeo da dođe do novca. Ipak, njegovi prijatelji i poznanici koji su šokirani ovim saznanjima, nisu želeli previše da komentarišu ovaj slučaj, ali su gotovo svi rekli da im Goran nikada nije izgledao kao čovek koji bi mogao da počini ovakav zločin, ali ni da im se žalio da mu je novac potreban.

Oproštajno pismo

U oproštajnom pismu Gorana Đ, koje je navodno pronađeno pored njegovog tela, on je naveo da je on za sve kriv, ne precizirajući tačno o čemu je reč, otkrili su beogradski mediji.

„Neno moja ne mogu više da izdržim. Plačem za svim sto sam izgubio. Naše anđele i tebe. Za sve sam ja kriv. Čuvaj nase devojčice. Sve vas volim puno“, stoji u oproštajnoj poruci koju je Goran očigledno ostavio svojoj porodici.

Bonus video: Mesto nezapamćenog zločina u Zagrebu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar