Foto: Vesna Lalić/Nova.rs; facebook/privatna arhiva

Beživotna tela dve starice Jelisavete G. (76) i Gordane Đ. (78) pronađena su 21. januara u stanu na Bežanijskoj kosi, a još uvek je delom misterija šta se tačno dogodilo nesrećnim ženama. Gotovo identičan scenario se desio nedavno, kada je beživotno telo studentkinje Ivane Krivokapić (26) pronađeno 24. decembra u stanu na Zvezdari. Ono što povezuje ova dva potresna slučaja je ponašanje ubica nakon izvršenog monstruoznog zločina.

Tela sestara Jelisavete G. i Gordane Đ. pronađena su nakon što je njihova komšinica i prijateljica primetila da se ne javljaju već 10 dana. Kada su komšije podelile zabrinutost jer od žena nema ni traga, upravnik zgrade je pozvao policiju, a nakon što su nadležni organi obili vrata, zatekli su jezivu scenu – tela nesrećnih starica ležala su sa jastucima preko glave, a pronađena je i krv.

Prema trenutnim informacijama sve okolnosti ukazuju na to da se radi o dvostrukom ubistvu. Kako nezvanično saznajemo, starice su nedavno prodale kuću i imale su veliku svotu novca, te se sumnja da bi ovo mogao da bude i motiv jezivog zločina.

„Jedna od njih je imala kuću, tačnije vikendicu i prodale su je skoro. Sumnja se da je neko koga su poznavale to saznao i „tipovao“ ih zbog toga, imale su kod sebe dosta novca. Bile su stare i živele su same, pa je neko mislio da su laka meta“, ispričao je naš izvor.

Foto: Sofija Bogosavljev/Nova.rs

Ono što bi u ovom slučaju moglo biti ključno za istragu jeste činjenica da je još nepoznati ubica, po svemu sudeći, poznavao Jelisavetu i Gordanu jer je nakon zločina izašao iz stana i zaključao vrata, tako da komšije danima nisu mogle ući. Takođe, nije bilo znakova provale i premetačine.

Pročitajte još:

Ubio Ivanu, zaključao stan i napustio državu

Upravo ovaj podatak podseća na slučaj ubistva mlade Ivane Krivokapić (26) čije je telo pronađeno u iznajmljenom stanu na Zvezdari, nakon što su braća primetila da se danima ne javlja, te su otišli da provere šta se događa. Pošto im niko nije otvarao vrata, stan je obijen, a unutra je zatečeno beživotno telo devojke sa vidljivim modricama na vratu.

Kao i u slučaju dve starice, vrata su bila zaključana i nije bilo znakova provale, te se odmah posumnjalo da je devojka poznavala ubicu i pustila ga u stan, a da je on, nakon zločina, iz stana izašao zaključavši vrata. Takođe, ni u ovom slučaju nisu pronađeni tragovi premetačine. Osim toga, devojka je zatečena sa spuštenim pantalonama i podignutom majicom, a obdukcijom je utvrđeno da je ubijena gušenjem.

Foto:Screenshot/Instagram/

Ubrzo nakon toga, 13. januara, otkriveno je da je osumnjičen njen partner Jetmir G. iz Crne Gore, za kojim se i dalje traga. Prema onome što su nadležni organi uspeli da rekonstruišu, Jetmir se sumnjiči da je nakon svađe krenuo da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ poneo sa sobom. Istog dana je nakon ubistva napustio Srbiju, a pretpostavlja se da je otišao u Crnu Goru. Jetmir je, kako je preciziralo Više javno tužilaštvo u Beogradu, Ivanu ubio iz ljubomore.

O slučaju dve starice još uvek ne postoje zvanične informacije da je reč o ubistvu, a konačan sud doneće rezultati obdukcije.

BONUS VIDEO: Pronađena dva beživotna tela na Bežanijskoj kosi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar