Foto: E-stock

Fudbalski menadžer Uroš Janković pretučen je tokom noći između 17. i 18. oktobra u Beogradu, a zbog napada na njega uhapšeni su Nikša i Kostadin Terzić, sinovi generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića, kao i Luka Kurtović vlasnik beogradskog kluba "Nana". Prema saznanjima Nova.rs, motiv stravičnog prebijanja bio je sukob koji je pretučeni Janković imao sa starijim Terzićem, godinu dana ranije.

Sinovi generalnog direktora Crvene zvezde posle utakmice sa reprezentacijom Srbije, osim Jankovića, napali su i igrača „Lacija“ Adama Marušića, njegovu ženu i majku.

Kostadin Terzić, Zvezdan Terzić i Nikša Terzić Foto:E-Stock/Časlav Vukojičić

Janković je kobnog dana zadobio teške telesne povrede, zbog čega je operisan u Kliničkom centru Srbije.

„Tog dana je bio Marušićev rođendan. Nakon utakmice, otišli su u jedan beogradski restoran da proslave, a kada su krenuli iz restorana, u njihov automobil se zakucalo drugo vozilo, dok je još nekoliko automobila blokiralo put. Grupa od desetak muškaraca je opkolila vozilo, celu ulicu su blokirali. Tada se prvi zaleteo Kurtović i pištoljem udario Jankovića u slepoočinicu, dok je Kostadin Terzić uperio Marušiću repetirani pištolj u čelo kako bi ga sprečio da pomogne Jankoviću. Njegovu majku su odgurnuli, pri čemu je nesrećna žena povređena, a ona ni deset dana od incidenta ne može da dođe sebi i spusti pritisak. Lomili su automobil, divljali, a Terzići i Kurtović su se ustremili na Jankovića, tukli su ga rukama, nogama i pištoljima. Čak i kada je izgubio svest onise nisu smirivali“, navodi izvor za Nova.rs i dodaje da je jedan od Terzića oružje držao sve vreme na stolu u restoranu, najverovatnije u nameri da zaplaši.

Foto:Nova.rs

Kako navodi izvor iz istrage, motiv ovog sukoba je problem između Jankovića i Zvezdana Terzića, koji je nastao 2022. godine.

„Očevici su rekli da se jedan od Terzićevih sinova dopisivao sa ocem neposredno pre napada. Pre manje od dve godine se Terzić našao sa Jankovićem u jednom beogradskom lokalu, a nakon neuspelog pokušaja da ga reketira, Janković je bio česta meta napada. Ovo nije bila prva sačekuša za njega, ali do sada je fudbalski menadžer uspevao da izbegne da bude povređen“, navodi izvor portala Nova.rs i dodaje da je jedan od Jankovićevih saradnika pretučen u maju mesecu u Beogradu Aleksandar G., a ono što je posebno čudno u svemu tome, jeste da su snimci sa nadzornih kamera nestali.

Luka Kurtović Foto: Privatna arhiva

Izvor našeg portala navodi da je nakon otkrivanja incidenta usledilo vršenje pritisaka na svedoke, ali i ponovne pretnje Adamu Marušiću.

„Preti se svim svedocima da povlače iskaze. Pretili su i Marušiću da ćuti. Međutim, ovde ne mogu da zataškaju slučaj jer se sve vidi na snimcima kamera koji su otišli u tužilaštvo“, dodaje izvor našeg portala.

Uroš Janković, Aleksandar Gruber, Mateja Kežman (sleva nadesno), Sergej Milinković Savić (sedi). Foto: fejsbuk/KRIK

Prema saznanjima portala Nova.rs, Janković je zadobio prelom jagodične kosti, otvoreni prelom leve noge i potkolenice, nakon čega je imao dve operacije i nalazi se na intenzivnoj nezi.

Podsetimo, po nalogu dežurnog javnog tužioca Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje braći Nikši Terziću i Kostadinu Terziću kao i Luka K. zbog krivičnih dela nasilničko ponašanje i teška telesna povreda, a u narednom periodu trebalo bi da se ispitaju svi svedoci.

Foto:Nova.rs

Jedan od uhapšenih Terzića, Nikša, zaposlen je u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), dok drugom, Kostadinu, nije strano kršenje zakona. Naime, kako je naš portal ranije pisao, Kostadin je pre nekoliko godina privođen u Crnoj Gori, zbog napada na čuvara gradilišta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare