Ko je ubio Aleksandru i zašto joj je skinuo čarape

Hronika 20. jun. 202120:49 > 21:13
Podeli:
Aleksandra Petrovic
Aleksandra Petrović Foto:Privatna arhiva

Aleksandra Petrović (17) ubijena je pre skoro 18 godina u Priboju, a njena brutalna smrt i dalje je pod crnim velom misterije. Telo ove gimnazijalke nađeno je u podrumu zgrade u kojoj je živela sa porodicom. Ležala je razbijene glave u lokvi krvi. Bez čarapa.

Tog kobnog 25. novembra 2002. godine, Aleksandra se kući vratila iz škole oko 19 časova. Ubrzo je izašla iz stana u Ulici Limska 16, u kom je živela sa roditeljima i bratom i otišla u obližnju prodavnicu. S obzirom na to da se duže vreme nije vraćala, otac Petar je otišao da je traži.

Na ulazu u podrum je primetio krv. Ušao je dole i video telo svoje ćerke u lokvi krvi koja se slivala sa zidova.

Pozvao je policiju, ali je za Aleksandru bilo kasno.

Obdukcijom je utvrđeno da je usmrćena sa 25 udaraca u glavu, tragova seksualnog zlostavljanja nije bilo.

Njena smrt je i dalje misterija. Ubica nije identifikovan, ni pronađen.

„Policija je najpre tvrdila da je usmrćena drškom pištolja, a kriminalistički tehničar je u Limu našao cepanicu na kojoj su bile dve dlake, za koje je utvrdio da je njome ubijena. Te noći su desetine ljudi, koji nisu bili službena lica, ulazile u podrum, a policija je kasnije, umesto da obezbeđuje mesto zločina – spavala u kolima“, ispričao je Aleksandrin otac Petar posle zločina.

On i supruga, odnosno – Aleksandrina majka Milanka, ušli su u trag njenim čizmama koje joj je ubica skinuo da bi uzeo čarape, ali im je u policiji rečeno da „taj materijal nije adekvatno čuvan“.

Aleksandra Petrovic
Aleksandra Petrović Foto:Privatna arhiva

Nadležni zakazali u istrazi

Tri dana nakon što je nađeno Aleksandrino telo, francuska ambasada ponudila je usluge kriminalističke laboratorije u Lionu, u sedištu Interpola, s obzirom na to da su Petrovići imali francusko državljanstvo, ali naši nadležni su to odbili. Tek posle tri godine od ubistva MUP je pristao da pošalje ostatke njene odeće u Lion. Međutim, nisu je dobro čuvali i svi dokazi su bili uništeni.

Iz Liona je stigao odgovor: „Tragovi su uništeni, ništa ne može da se otkrije. Policija u Užicu to nije dobro čuvala“.

Ono što je prema rečima upućenih dodatno razočaralo i dotuklo porodicu Petrović se dogodilo sedam godina nakon ubistva njihove mezimice. U Srbiji, tačnije u Beogradu, ubijen je još jedan državljanin Francuske. Navijač Bris Taton. I dok je naša policija kategorično odbijala saradnju sa francuskom u slučaju ubijene Aleksandre, u slučaju Tatona odmah je prihvaćena saradnja.

Ko je ubio Aleksandru i zašto joj je skinuo čarape

O njenom ubistvu i danas kruže razne priče. Jedna verzija je da ju je ubio psihopata, druga da je naletela na lopova koji ju je usmrtio iz straha, treća da je ubio bivši osuđenik… Međutim, istraga i dalje stoji u mestu.

Ko je ubio Aleksandru i zašto joj je skinuo čarape do danas nije poznato.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar