Foto:Privatna arhiva

Suđenje za ubistvo mlade devojke Kristina Kaplanović, koja je smrtno ranjena tokom pljačke pumpe u Velikom Mokrom Lugu, trebalo bi da bude nastavljeno ove nedelje u Višem sudu u Beogradu, a pomenuti slučaj od samog početka prati splet brojnih nelogičnosti.

Na poslednjem održanom suđenju za ubistvo Kristine Kaplanović, za koje se sudi Milošu Srebriću zvanom Flekica, pregledani su snimci sa kamare na pumpi, koji i dan danas otvaraju brojna pitanja.

Snimci sa kamera od samog početka izazivaju veliku pažnju javnosti. Osim što pojedini delovi video-zapisa ne postoje, ostatak je oštećen, odnosno sečen.

Tako najbitnijih pet minuta i 10 sekundi, tokom kojih se ubistvo radnice desilo, nema. Takođe, na upotrebljivim snimcima, koji gledaju na mesto ubistvo, fale delovi u vremenu između 22.24 i 22.36 sati, kada se dogodila pljačka i zločin.

Kristina Kaplanović

Kako je naš portal ranije pisao, video-snimci sa sigurnosnih kamera koje su sudu dostavili MUP i NIS samo su dodatno otežali ovaj postupak. Takođe, od 12 kamera sa pumpe, snimci postoje tek od broja 4.

Kamera broj 1, 2 i 3 nigde nema.

Pročitajte još:

Tokom pomenutog suđenja pred Višim sudom u Beogradu, na pojedinim snimcima pojavljuje se i misteriozna muška osoba. Za pomenutu osobu Srebrić je tvrdio da nije on. Nepoznata osoba pojavljuje se 23 sekunde nakon Kristininog ubistva, a interesantno je da i pored toga što je razgovorao s policajcima, njegov identitet nije poznato.

Ono što je posebno intrigantno jeste što se njegov iskaz ne nalazi među spisima predmeta.

Sin biznismena na optužnici

Ipak, najčudnija situacija dešava se dve godine kasnije, odnosno nakon zločina, kada je zbog celog slučaja uhapšena još jedna osoba – Stefan Rokvić, pastorak pevačice Dijane Didi Janković i sin biznismena Danijela Rokvića.

Foto:Facebook

Rokvić je uhapšen na aerodromu „Nikola Tesla“, po poternici koja je za njim bila raspisana zbog pljačke na pumpi. Iako se najpre sumnjičio za pomaganje Srebriću nakon zločina, naknadno je došlo do promene – optužen je za neprijavljivanje krivičnog dela. Rokvić je zbog ovoga osuđen na kaznu kućnog zatvora od godinu dana uz elektronski nadzor zbog izvršenja krivičnog dela neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca.

Tu odluku je potvrdio Apelacioni sud u Beogradu.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, pljačka pumpe tokom koje je ubijena Kristina dogodila se 25. maja 2017. u Velikom Mokrom Lugu. Kobne večeri napadač je upao na pumpu i od radnika, među kojima je bila i Kaplanovićeva, zatražio pazar iz kase u kojoj je bilo 10.000 dinara. U jednom trenutku došlo je do koškanja, kada je pištolj koji je napadač držao u ruci opalio i nesrećnu devojku smrtno ranio. Kaplanovićeva je od posledica ranjavanja preminula nekoliko dana kasnije u bolnici.

Pročitajte još:

Ubijena studentinja se na pomenutoj pumpi zaposlila šest meseci pre zločina, kako bi uspela da plati školovanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar