Foto: Irena Dedakin/Nova.rs

Semafori na uglu Antifašističke borbe i Bulevara Zorana Đinđića ne rade već mesecima, dok traju radovi na uređenju parkinga koji nikako da se završe. Reč je o izuzetno prometnoj raskrsnici kroz koju prolazi i nekoliko linija gradskog prevoza, običnih i zglobnih autobusa, pa su sudari i "čukanja" proteklih nedelja bila svakodnevna, a samo je pitanje dana kada će neko da pogine.

I dok pešaci zavise od dobre volje vozača, skoro da ne prođe dan a da se ne dogodi makar jedan sudar.

Pročitajte još:

Samo tokom prethodnih par dana bilo je nekoliko sudara. Iako su uglavnom u pitanju „čukanja“, bez povređenih i sa manjom materijalnom štetom, ako se uzme u obzir broj saobraćajnih nezgoda, šteta je sigurno milionska.

Foto: Irena Dedakin/Nova.rs

I pored činjenice da su nesreće svakodnevne, nadležni organi još uvek nisu učinili ništa po pitanju ovog problema. 

Sagovornica portala Nova.rs, koja svakodnevno prolazi ovom raskrsnicom, ističe da je pitanje dana kada će neko da nastrada.

„Dvevno kroz ovu raskrsnicu prolazim minimum dva puta i svaki put se osećam kao da igram ruski rulet. Najveći problem je to što je raskrsnica velika, saobraćaj je gust, posebno u „špicu“, i kada svi žure nezgodno je oceniti da li imate dovoljno vremena da prođete. Interesantno mi je što sam u više navrata videla policijski automobil na raskrsnici, ali u njemu nije bilo nikog, niti sam videla saobraćajce u blizini“, kaže naša sagovornica.

Raskrsnica Antifašističke borbe i Bulevar Zorana Đinđića
Foto: Miloš Lazić

Pojedini sagovornici portala Nova.rs i sami su bili žrtve semafora na pomenutoj raskrsnici.

„Imao sam udes na toj raskrsnici pre nedelju dana, poledica, semafori… I sami policajci na uviđaju su rekli da se stalno dešavaju i da velike probleme stvaraju semafori koji ne rade. I njima je čudno što tako dugo ne rade semafori“, kaže naš sagovornik.

Postavlja se pitanje i do kada će biti ovakva situacija na ovoj raskrsnici, koja slovi za jednu od prometnijih na Novom Beogradu. Saobraćaj u ovom delu je posebno gust iz razloga što je nedaleko isključenje i uključenje na auto-put.

Pogotovo kada je reč o jutarnjem i večernjem špicu u ovom delu grada stvaraju se velike gužve. Po svemu sudeći, to nije uticalo na nadležne da pronađu neko adekvatnije rešenje.

Portal Nova.rs uputio je pitanja MUP Srbije zahtevajući objašnjenja o tome šta se radi, koliko se radi i koliko će se još raditi, ali odgovor nije stigao do objavljivanja teksta.

BONUS VIDEO: Sudar na putu Užice – Zlatibor

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar