Foto: Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Privatna arhiva, Shutterstock

Službenik državne policije Masačusetsa Majkl Proktor, koji se našao u središtu skandala zbog svog nedoličnog ponašanja tokom istrage i suđenja za drugo ubistvo, neće svedočiti u postupku koji se vodi protiv Brajana Volša zbog sumnje da je u novogodišnjoj noći ubio svoju suprugu Anu Volš, a zatim njeno telo rakomadao i uništio.

Okružno tužilaštvo u Norfolku navelo je u podnesku u petak da u ovom trenutku Komonvelt ne planira da pozove Proktora, glavnog istražitelja, da svedoči u slučaju Brajana Volša iz Kohaseta, optuženog da je ubio Anu Volš, piše NBC Boston.

Podsećanja radi, službenik državne policije Masačusetsa trenutno se suočava sa suspenzijom, oduzeti su mu službeno oružje i značka, a prestao je i da prima platu. Ova odluka je usledila nakon što je Proktor smenjen sa funkcije zbog nedoličnog ponašanja tokom rada na rasvetljavanju smrti bostonskog policajca Džona O’Kifa 2022. godine, ali i drugim slučajevima.

Ovaj policajac, podsetimo, izvršio je pretres kuće u Kohasetu u kojoj je, kako se sumnja, ubijena Ana Volš i uzimao je izjavu od Brajanove majke koja je bila značajna za istragu. U međuvremenu, neprimereno je komentarisao pojedinosti iz istrage smrti bostonskog policajca O Kifa.

„U jednom slučaju suđenja za ubistvo su se potvrdile sumnje i svedočenje Proktora je ocenjeno kao štetno, a njegov rad kao pristrasan, te je prošle nedelje oborena presuda. Na drugom suđenju za ubistvio su advokati tražili da se smesta odbaci optužnica jer se zasniva na sumnjivoj i pristrasnoj Proktorovoj istrazi, a takva odluka se očekuje“, izvestili su mediji u SAD pre oko dve nedelje.

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

Podsećanja radi, Brajan Volš i dalje se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je 1. januara 2023, u porodičnoj kući u Kohasetu gde su živeli sa maloletnim sinovima, ubio svoju suprugu Anu, a potom je njeno telo raskomadao i odneo ga na nepoznatu lokaciju. Policija do danas nije pronašla telo nesrećne žene, ali jeste brojne dokaze koji Volša stavljaju u fokus istrage.

Brajan Volš Foto:Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Nestanak Ane Volš su prijavile njene kolege, videvši da se danima ne pojavljuje na poslu, a kada je policija zakucala na vrata kuće u kojoj je živela sa porodicom, Brajan im je kazao kako nije neuobičajeno da se ne javi duže vreme, što je kod policajaca odmah izazvalo sumnju. Brajan je rekao policiji da je poslednji put video Anu ujutru 1. januara, kada mu je rekla da mora hitno u Vašington zbog posla i da je tad napustila kuću.

Ana je sa porodicom živela u Kohasetu i tokom nedelje putovala je u Vašington zbog posla.

Bonus video: Brajan Volš na suđenju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar