Foto:EPA-EFE/CRAIG WALKER / POOL, Cohasset Police, Shutterstock

Protiv Brajana Volša, osumnjičenom za ubistvo Beograđanke Ane Volš, vodi se nekoliko postupaka zbog različitih krivičnih dela, a jedan od njih je obustavljen. Reč je o postupku koji se odnosi na pokušaj Volša da prevari svog oca Tomasa, nekada uglednog lekara, i uzme mu svu imovinu.

Volš je javnosti u Srbiji postao poznat nakon dočeka 2023. godine kada je njegova supruga Ana, rodom Beograđanka, nestala posle proslave i od tada joj se gubi svaki trag. Njen nestanak prijavila je njena firma kada se ona nije pojavila na poslu 4. januara, a kako je vreme proticalo, ispostavilo se da je Brajan osumnjičeni za njeno ubistvo, koje se dogodilo u porodičnoj kući u Kohasetu u SAD.

Pročitajte još:

Trenutno je u toku suđenje, čiji se nastavak očekuje u januaru ove godine, kada stignu rezultati DNK analiza. Ipak, to nije jedini postupak protiv Volša. U jednom postupku, Brajan je osumnjičen da je pokušao da falsifikuje testament svog oca Tomaša Volša, uglednog lekara, koji ga je iz nasledstva izbacio. Članovi porodice Volš odustali su od gonjenja Brajana jer su zaključili da su troškovi previsoki.

Brajan Volš Foto:Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Kako su ispričali za američke medije, preveliku količinu novca trošili su u ovom postupku protiv njega, ali kada se sve pogleda sa realne strane, znaju da oni nasledstvo neće dobiti i da novac ne mogu vratiti, pa je bolje da prekinu sa suđenjem u dogovoru sa drugom stranom.

Kako je Brajan prevario oca

Inače, Volšu se sudilo jer je provalio u kuću svog oca, koji sa njim nije komunicirao, nakon njegove smrti i iz kuće uzeo veliki broj dragocenosti, čija se vrednost procenjuje na nekoliko stotina hiljada dolara.

Foto: Privatna arhiva

Tomas Volš nije komunicirao sa sinom i izbacio je Brajana iz svog testamenta posle velike prevare koju je doživeo.

Naime, tada je mlađi Volš prevario svog oca za veliku količinu novca u jednom od poslova sa nekretninama.

Od tog momenta Brajan za Tomasa više nije postojao. Brajan je hteo da mu se osveti, pa se posle očeve smrti upao u porodičnu kuću i odneo skupocene slike.

Brajan Volš Foto: Cohasset Police

Pored ubistva i prevare članova porodice, protiv Brajana Volša su se vodili još neki postupci.

Naime, Volš je osuđen jer je prevario vlasnika galerije tako što je falsifikovao umetnička dela Endija Vorhola i pokušao da ih proda za veliku količinu novca.

Uspeo je da izbegne zatvor, ali ne i nanogicu koju je morao da nosi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar