Foto: N1

Viši sud u Čačku odbio je zahtev branilaca okrivljenih za pogibiju dvojice radnika u fabrici "Milan Blagojević Namenska" u Lučanima - da se izuzme postupajući sudija u ovom slučaju, pa je suđenje vraćeno u Osnovni sud u Ivanjici.

Podsetimo, Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je prvostepenu presudu prema kojoj su dvojica rukovodilaca – Vladimir Lončarević i Toma Stojić, osuđeni na tri godine zatvora za smrt radnika Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića 2017. godine.

Na današnjem prvom ročištu u ponovljenom postupku, Lončarević je negirao da je u vreme pogibije dvojice radnika bio rukovodilac pogona za raketna goriva, prenosi N1.

Kaže da je tada bio rukovodeći inženjer.

„Optuženi žele da kapitalizuju, odnosno zloupotrebe činjenicu da je Radoš Milovanović preminuo, žele da prebace određenu odgovornost na njega i da tako sebe aboliraju. Konkretno, Vladimir Lončarević je bio šef pogona, što je Radoš Milovanović dok je bio živ i potvrdio, da je on bio rukovodilac raketnog pogona, da je on vršio trebovanja kartonskih burića, da je kažnjavao radnike po potrebi, da je on izdavao dnevne radne naloge“, rekao je advokat Vladimir Todorić.

Danas je on, kako je kazao Todorić, menjao taj iskaz.

„I zna se kako se to ceni, kada nakon smrti okrivljenog, pokušavate da prebacite krivicu na njega. A to isto radi i Tomo Stojić, koji tvrdi da on nije dobio najvažnija dokumenta, iako je on bio odgovorno lice za zaštitu na radu“, naveo je Todorić.

BONUS VIDEO: Otac radnika stradalog u Lučanima: Nova agonija za porodicu, tražiću pravdu do smrti 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar