Dragoslav Miša Ognjanović Foto: medija centar beograd

Adokatica Jelena Stojić, saradnica ubijenog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, izjavila je da je poražavajuća činjenica da se državni organi rutinski obraćaju javnosti povodom ubistva lica iz kriminogene sredine, ali ćute o ubistvu Ognjanovića, od čega je prošlo tačno tri godine.

„Кakvu pravnu sigurnost građani mogu da osećaju ako je jedan ugledni advokat ubijen ispred svog stan, pred sinom? Čemu mi da se nadamo“, rekla je Stojić za list Danas.

Pročitajte još:

Kako je istakla, državni organi dužni javnosti da pojasne sve detalje vezane za praćenje Ognjanovića.

„Oni moraju da odgovore na tri ključna pitanja. Da li je Miša Ognjanović pre ubistva bio na merama praćenja i prisluškivanja? Ako je bio – zašto je bio? I najbitnije, ukoliko je on bio praćen u vreme smrti, kako je moguće da je naočigled onih koji su ga pratili moglo uopšte da se dogodi ubistvo“, rekla je Stojić.

Кako je navela, okolnost da je Ogrnanović bio praćen povlači jasnu paralelu sa slučajem ubistva novinara Ćuruvije.

List podseća da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, bez izričitog pominjanja Ognjanovića izjavio da je policija pratila jednog advokata neposredno pre ubistva, kao i da su i pre toga postojele špekulacije da je takav bio slučaj upravo sa Ognjanovićem.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar