Dejan Jović Foto:Facebook; N1

Nagrađivani inspektor Dejan Jović, koji se našao na meti čelnika u MUP zbog učestvovanja u bitnim istragama, neposredno pre odstranjivanja iz policije radio je na slučaju ubijenog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. Kako nezvanično saznajemo, Jović je bio na slučaju ubistva advokata, ali je nekoliko meseci kasnije sklonjen iz MUP- uhapšen i pritvoren, a potom bio izložen višemesečnoj medijskoj hajci u kojoj je nazivan prljavim inspektorom.

Kako nezvanično saznaje Nova.rs, Jović se kratko bavio slučajem ubistva Miše Ognjanovića. Operativni rad je brzo prekinuo, s obzirom da je nekoliko meseci nakon zločina, uhapšen zbog trgovine uticajem.

Pročitajte još:

„Radio je na slučaju, ali nije poznato da li eventualno došao do nekih operativnih saznanja. On je decembra iste godine „sklonjen“ iz MUP, tako što mu je napakovana afera zbog koje je uhapšen, a potom i oslobođen“, kaže izvor našeg portala.

O Jovićevoj ulozi u istrazi ubistva advokata govorila je i advokatica Zora Dobričanin Nikodinović.

„Kada su me pitali zašto sam skeptična oko toga, rekla sam da to neće biti uskoro rasvetljeno jer je otišlo tamo. Pre svega jer svi koji su bili na licu mesta sklonjeni su s tog predmeta. Tužilac Milena Vukašinović, koja je bila na uviđaju i kojoj bi to bio poslednji slučaj do penzije, sklonjena je. Poznavala je Mišu i znala gde da udari i šta da traži. Policajci koji su radili na slučaju smenjeni su. Načelnik beogradske policije Veselin Milić je posle tri dana smenjen. Inspektor Dejan Jović bio je vrlo zainteresovan da reši to ubistvo i bio je na tragu ozbiljnih dokaza, a to je platio glavom. Prvo je diskreditovan, strpan u zatvor, pa pušten, a njemu propao život, propao imunitet, pa je dobio KOVID i preminuo“, rekla je advokatica u emisiji „Ozbiljno sa Đukom“, koju vodi političar i poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović.

Dragoslav Miša Ognjanović Foto: medija centar beograd

Inače, istraga ubistva Miše Ognjanovića kretala se u više pravaca, međutim, dosad niko zbog zločina nije uhapšen. Ognjanović je zastupao brojna lica iz krimogene sfere, a brutalno je likvidiran 28. jula 2018. godine, nedaleko od svog stana na Novom Beogradu.

Podsetimo, proteklih dana u više navrata govorilo se o inspektoru Dejanu Joviću. Preminuo je jula prošle godine od posledica koronavirusa, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom gostovanja na televiziji „Pink“, potvrdio je ono što se dugo šuškalo u policijskim krugovima – da je Jović sklonjen iz MUP zbog rada na slučaju ubistva Vlastimira Miloševića, zbog kojeg je hapšen vođa navijača Veljko Belivuk.

Dejan Jović
Dejan Jović Foto: N1

Kako je rekao, Jović je morao da bude „otmetlan“.

„Pošto je učestvovao u hapšenju, Jović je morao da bude odmetlan iz policije. Krenuli su da mu prave haos i svi unutrašnji porblemi naši počinju tada. Tužilac traži veštačenje telefona, ali iz policije je opstruirana istraga. Istvoremeno se dešavaju čudne stvari sa DNK dokazima. Ja tada izlazim javno i govorim kako mi je čudno da se pronašlo više pomešanih tragova. u to vreme počinje i moje prisluškivanje“, rekao je Vučić.

BONUS video: Predsednik Srbije o Veljku Belivuku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare