Foto: Printscreen/Twitter/Guardia di Finanza

Četiri osobe poreklom iz Srbije uhapšene su u Italiji zbog sumnje da su izvršili milionske prevare. Pripadnici ove grupe terete se da su se, maskirani u šeike, lažno predstavljali kao poslovni ljudi iz arapskih zemalja i uzimali novac žrtvama kako bi ga navodno investirali, a onda ga zamenjivali lažnim novčanicama.

Reč je o osobama starosti 33, 37, 45 i 48 godina, a italijanske vlasti su nakon dvogodišnje istrage zaplenile imovinu vrednu 2,4 miliona evra od osumnjičenih. Oni su optuženi za krađu, prevare i druga krivična dela protiv imovine.

Foto: Printscreen/Twitter/Guardia di Finanza

Pored ostalog, osumnjičenima je zaplenjeno devet stanova, tri vile, dve seoske kuće, umetnička slika i dva luksuzna sata. Kako je navedeno, zaplenjena imovina nalazi se između opština Busto Arsizio, Kastelanca, Lonate Pocolo, Monca, Korno Đovine, Pjeve Fisiraga i Šamporšer.

Tamošnji mediji su, pozivajući se na saopštenje Finansijske garde iz grada Vareze, preneli da se pripadnici ove grupe povezuju i sa lažnim menjanjem valuta i isporukom krivotvorenih novčanica.​

Inače, Srbi su na krajnje nesvakidašnji način varali ljude. Naime, oni su se maskirali u šeike, a potom kontaktirali ljude koji žive u Italiji, uglavnom strance, i nudili im pomoć u transferu novca u inostranstvo ili zameni deviza kako bi investirali u Italiji ili u stranim zemljama kao što su Hongkong, Kuba, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kina, Indija.

Uz to su obećavali da će novac uspeti da prenesu ili zamene tajnim kanalima, kako žrtva ne bi plaćala visoke dažbine. Potom bi novac zamenjivali falsifikatima, koje bi isplaćivali žrtvama ili njihovim saradnicima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar