Foto:Nova.rs/E-Stock/Časlav Vukojičić/Privatna arhiva

Istraga šta se dogodilo u noći između 17. i 18. oktobra na Autokomandi kada su sinovi generalnog direktora Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdana Terzića, Kostadin i Nikša sa Lukom Kurtovićem pretukli fudbalskog menadžera Uroša Jankovića i dalje traje. Prema saznanjima Nova.rs počela su ispitivanja svedoka u Tužilaštvu.

Braća Kostadin i Nikša Terzić su zajedno sa Lukom Kurtovićem, osim fudbalskog menadžera Jankovića, napali i igrača „Lacija“ Adama Marušića, njegovu ženu i majku.

Prema saznanjima portala Nova.rs, u Tužilaštvu je nedavno saslušana majka reprezentativca Adama Marušića, koja je u ovom incidentu zadobila lake povrede.

„Zakazana su i saslušanja ostalih svedoka koja će biti završena u zakonskom roku od 30. dana, kada po sili zakona njima prestaje pritvor„, navodi izvor našeg portala.

Foto:Nova.rs

Prošle nedelje održana je sednica na kojoj su odbijene žalbe branilaca okrivljenih Кostadina i Nikše Terzić kao i Luke Кurtovića.

„Krivično vanpretresno veće Drugog osnovnog suda u Beogradu održalo je u petak sednicu na kojoj su donete odluke da se kao neosnovane odbiju žalbe branilaca okrivljenih К.T, N.T i L.К, te Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu koje su izjavljene protiv rešenja sudije za prethodni postupak Drugog osnovnog suda u Beogradu od 20. oktobra, a kojim je prema okrivljenima К.T, N.T i L.К određen pritvor iz zakonskih razloga, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke“, saopšteno je iz Drugog osnovnog suda.

Podsetimo, sinovi generalnog direktora Crvene zvezde posle utakmice sa reprezentacijom Srbije, osim Uroša Jankovića, napali su i igrača „Lacija“ Adama Marušića, njegovu ženu i majku.

Janković je kobnog dana zadobio teške telesne povrede, zbog čega je operisan u Kliničkom centru Srbije.

Napadačima je određen pritvor.

Uhapšeni Nikšqa Terzić agent BIA

Inače, jedan od uhapšenih Terzića, Nikša, zaposlen je u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), dok drugom, Kostadinu, nije strano kršenje zakona. Naime, kako je naš portal ranije pisao, Kostadin je pre nekoliko godina privođen u Crnoj Gori, zbog napada na čuvara gradilišta.

Izvor Nova.rs iz istrage ranije je za naš portal naveo da je navodno motiv ovog sukoba problem između Jankovića i Zvezdana Terzića, koji je nastao 2022. godine.

„Očevici su rekli da se jedan od Terzićevih sinova dopisivao sa ocem neposredno pre napada. Pre manje od dve godine se Terzić našao sa Jankovićem u jednom beogradskom lokalu, a nakon neuspelog pokušaja da ga reketira, Janković je bio česta meta napada. Ovo nije bila prva sačekuša za njega, ali do sada je fudbalski menadžer uspevao da izbegne da bude povređen“, navodi izvor portala Nova.rs.

Dodao je da je jedan od Jankovićevih saradnika pretučen u maju mesecu u Beogradu Aleksandar G., a da su, kako tvrdi, snimci sa nadzornih kamera nestali.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar