Nenad Stefanović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Željka Nikolaidis, rukovodilac Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, zatražila je danas od višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića da je razreši dužnosti, saznaje Nova.rs.

Prema saznanjima Nova.rs, Nikolaidis je zatražila da Stefanović na njeno mesto postavi drugog rukovodioca.

„Glavnom javnom tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Nenadu Stefanoviću, da me razreši dužnosti rukovodioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu i da postavite drugog rukovodioca zbog profesionalnog i ličnog neslaganja sa Vama u pogledu rukovođenja Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu“, navodi se u zahtevu Željke Nikolaidis.

Nenad Stefanović Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Nikolaidis je slovila za jednu od najbližih saradnika Stefanovića, odnosno osobu od poverenja.

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, razlog ovog zahteva je više puta ponovljeno grubo postupanje Stefanovića prema Nikolaidis.

Dešavalo se na kolegijumima, pa čak i pred kolegama, zbog čega se tužiteljka odlučila na ovaj korak jer se ne slaže sa postupanjem Stefanovića. Pogotovo kada je reč o poslovnim postupanjem a u odnosu na predmete u kojima postupa njeno odeljenje.

Reč je o postupanjima u više predmeta, a njeno mišljenje je odudaralo od Stefanovićevog. Ipak, prema nezvaničnim saznanjima, dešavalo se da se Stefanović, u nameri da izvrši pritisak na tužiteljku, pozivao i na to da on ima određena saznanja od Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Najbliža saradnica Stefanovića

Pročitajte još:

Inače, Nikolaidis je proteklih godina u medijima nazivana najbližom Stefanovićevom saradnicom.

Nikolaidis je potpisala optužnicu protiv inspektora Milana Isakovića i ostalih optuženih zbog zlostavljanja i mučenja. Isakov je jedan od inspektori koji su otkrili „Jovanjicu“ i koji su novembra 2019. godine ušli na imanje čiji je vlasnik Predrag Koluvija. Nakon otkrivanja „Jovanjice“, on je sa kolegama trpeo izvesne pritiske, u nameri da se afera zataška.

Optužnica je pod čudnim okolnostima podignuta i to dok je postupajuća tužiteljka Jelena Stevančević bila na odmoru. Predmet joj je oduzet, a potom je podignuta optužnica.

Nikolaids javnost pamti po tome što je ispitivala inspektora Slobodana Milenkovića Sentu, u tužilaštvu. Tokom prvog informativnog razgovora tužiteljka Željka Nikolaidis je Milenkovića dočekala uz kafu na stolu, koju je pila iz šoljice sa amblemom BIA.

VIDEO: Tužiteljka Bojana Savović o odgovorima Nenada Stefanovića 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare