Novine "Nova" analiziraju u izdanju od ponedeljka kako je inflacija "pojela" povećanje zarada, pa smo za avgustovsku platu 2022. godine, koja je 93 evra bila manja od avgusta ove godine, mogli da kupimo mnogo više hrane: "Za platu ovog avgusta 11 kila mesa manje nego prošle godine".

„Kilogram svinjskog buta u avgustu 2022. koštao je 736 dinara, a ove 939. Kada se to pretvori u platu, prošle godine smo mogli da kupimo 102 kilograma, a ove 91“, piše list uz ocenu da ako zvanična statistika može nekog i da zavara, surova istina ga dočeka kad ode u prodavnicu.

„Nova“ objavljuje da je viši tužilac pokrenuo slučaj „Kenkart“ sedam meseci nakon izbijanja afere: „Stefanović saslušava Šapićevog šefa kabineta deset dana nakon izbora“.

„Nenad Milanović može da nastrada, kao kolateralna šteta, samo i jedino ukoliko dođe do postizbornog raskola između Vučića i Šapića, a do tada je zaštićen kao beli medved i samo treba dobro da igra tu ulogu koja mu je dodeljena“, kaže za „Novu“ advokat Ivan Ninić.

List piše i da se imperija biznismena Dragoljuba Zbiljića, bliskog vladajućoj koaliciji postaje sve veća: „Finansirao kampanju SNS, sada dobija posao za poslom“.

Njegova kompanija „Energotehnika Južna Bačka“, kako navodi „Nova“, za manje od mesec dana dobila je ugovore u vrednosti od dve milijarde dinara.

Pod naslovom „Srbija deo projekta koji ugrožava Durmitor i reke Taru i Drinu“ novine pišu da Unesko traži da Srbija, Crna Gora i BiH preispitaju uticaj na životnu sredinu tri hidroelektrane.

„Mladi smo dok imamo želja, a ja imam još dosta želja“, ističe glumica Branka Petrić u intervju za „Novu“.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

BONUS VIDEO – Osećaju li građani u novčaniku „sunovrat“ inflacije