Slobodan Homen Foto:Medija centar Beograd

Osam osoba je uhapšeno, dok se za dve traga, zbog sumnje da su opljačkali desno krilo Palate Srbija i iz kancelarije u njemu odneli vredno državno ordenje. Među osumnjičenima za krađu je i bivši državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen, za kojim se traga.

Kako je saopšteno, u opsežnoj akciji hapšenja koja je organizovana od strane Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Uprave kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala lišeno je slobode osam lica J.M. (65), N.A. (63), I.Z. (53), O.P.G. (65), S.S. (44), A.T. (60), A.R. (61) i R.K. (64), dok je za dva lica, među kojima je i Slobodan Homen, Treće tužilaštvo sudu podnelo predlog za raspisivanje poternica.

Pročitajte još:

Inače, Slobodan Homen je srpski političar i advokat. On je u Vladi Mirka Cvetkovića bio postavljen na mesto državnog sekretara Ministarstva pravde.

Kako je poznato široj javnosti, bio je narodni poslanik u sazivu 2012-2014. godine.

Aktivni je kolekcionar odlikovanja Kraljevine Srbije i Kraljevine Jugoslavije.

Ukradeno 43.000 ordenja

Podsetimo, kako je saopštilo tužilaštvo, za sada 10 lica je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a, izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

Osumnjičeni su saslušani, svi su izneli odbrane, nakon čega je Treće tužilaštvo podnelo sudu predlog da se prema četiri lica odredi pritvor, prema dva lica raspiše poternica i odredi pritvor, jer nisu dostupni državnim organima, a prema tri lica mera obezbeđenja nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

VIDEO: „Zaplena droge u Beogradu: Uhapšen diler koji je u zakopanom buretu krio skoro kilogram heroina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare