Foto: Printscreen / MUP Srbije

Po nalogu dežurnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa Policijskom stanicom Savski venac, dana 05.10.2023. godine lišen je slobode i zadržan u trajanju od 48 časova osumnjičeni K. D., crnogorski državljanin, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje na štetu Kineske državljanke L. Y.

Prema navodima krivične prijave osumnjičenim K. D. je krivično delo koje mu se stavlja na teret izvršio dana 05.10.2023. godine oko 17:00 časova u Beogradu, GO Savski venac, u hotelskoj sobi, na taj način što je u prethodno iznajmljeni apartman pozvao oštećenu L.Y. radi pružanja seksualnih usluga za novac, da bi potom kada je ista došla u apartman imali seksualne odnose, a u jednom trenutku osumnjičeni je zahtevao nastavak seksualnog odnosa što je oštećena odbila imajući u vidu da je prošlo sat vremena, iz kog razloga je htela da ide, zbog čega se osumnjičeni razbesneo jer nije završio seksualni odnos, kada je počeo da davi i udara oštećenu rukama po telu i glavi, nakon čega je oštećena pokušala da pobegne na terasu, ali je osumnjičeni sustigao i nastavio da je šutira i udara po glavi i telu što su građani videli i prijavili.

Dana 06.10.2023. godine u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saslušan je osumnjičeni u prisustvu izabranih branilaca, kojom prilikom je izjavio delimično priznaje izvršenje krivičnog dela, objašnjavajući svoje viđenje događaja.

Tužilaštvo je nakon saslušanja Prvom osnovnom sudu u Beogradu predložilo da se prema osumnjičenom K.D. odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva imajući u vidu da se radi o stranom državljaninu.

U daljem toku postupka biće ispitana oštećena, svedoci kritičnog događaja i izvršiće se komparativno veštačenje video snimka i preduzeće se ostale neophodne dokazne radnje u cilju daljeg procesuiranje osumnjičenog.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar