Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs, Privatna arhiva

Slobodan A. (33) brutalno je ubio u petak rođenog brata Nikolu (30) u porodičnoj kući u selu Gornja Trnava nadomak Topole. Kako uoči sahrane ubijenog mladića za Nova.rs govori teča Radiša Todorović, njihov otac Zoran je na sedativima jer ne može da poveruje šta je dočekao i u kom stanju je video mrtvog sina.

Kako Todorović navodi, Zoran je sam odgajao sinove, a za život je zarađivao tako što je nadničio u poljoprivredi i građevini kako bi sinove odnegovao.

„Majka im se preudala kada su bili mali, još ni u školu nisu krenuli. Zoran, njihov otac, ostao je sam sa njima. On ih je i prao, oblačio, spremao i hranio. Život im je dao. Verujte mi da je sve ovo moglo da se spreči da su institucije reagovale na vreme“, započinje naš sagovornik.

Kako kaže, za zločin je čuo od njihovog oca, i ne opravdava ga, ali misli da Slobodan više nije mogao da izdrži bratovljevo maltretiranje.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

„Dan pre zločina, u četvrtak, Nikola je polomio drvenu vitrinu i sto za ručavanje u kući od besa. Tu noć je njihov otac Zoran spavao u voćnjaku jer se plašio da će ga sin ubiti, a Slobodan se sakrio u drugoj kući. Ujutru kada je video šta je Nikola napravio, Slobodan je uzeo sa poda drveni nogar od stola i rekao bratu da će ga sa tim komadom drveta ubiti jer ne može više da izdrži maltretiranje“, prepričava nam Radiša.

Sukob između braće nastao je oko 50 evra tog dana, kaže njihov teča, a Slobodan je sačekao da brat zaspi pa ga ubio.

„Slobodan je nakon zločina pozvao policiju i rekao šta je uradio, a onda je otišao kod oca i rekao: „Ja sam ovog ubio“. Izašao je ispred kuće i sačekao policiju. Istina je da je prilikom hapšenja Slobodan imao 2,8 promila alkohola u krvi, inače je bio sklon alkoholu, dok sa druge strane Nikola nije pio“, kaže teča.

Radiša navodi da je stariji Slobodan, iako poročan, od malena bio vredan, dok se sa ubijenim Nikolom nešto dogodilo pre dve godine.

Foto:privatna arhiva

„Od 14. godine Slobodan je išao u nadnicu i zarađivao, pomagao ocu, jedina mana mu je što je voleo da popije, ali Nikola je bio zlatno dete i mladić. Međutim, pre dve godine, nešto se sa njim dogodilo. Odjednom, postao je agresivan, tetovirao je telo nekim čudnim slikama i slovima, kupio je kola, uzeo kredit koji je već nekoliko puta refinansirao, ali je postao i nasilan prema svojim bližnjima“, kaže on.

Kako naglašava, Nikola je često tukao i brata i oca, zbog čega je imao zabranu prilaska kući.

„Zoran se plašio sopstvenog deteta, plašio se Nikole. On je stariji čovek, mršav, nejak. Pre nekoliko meseci je Nikola skočio na njega nasred dvorišta i hteo je da ga ubije, davio ga je, ali su komšije uspele da ga otrgnu i spasu Zorana. Od tada je Nikola imao zabranu prilaska porodici. Takođe i Slobodana je maltretirao, jednom prilikom ga je vezao za automobil i vukao ga tako po selu, da bi ga na kraju odveo u zabran i tamo ostavio. U jednom trenutku Nikola je bratu čak slomio i prst“, kaže ožalošćeni teča.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Takođe, naš sagovornik ističe da su u ovom slučaju institucije zakazale.

„Nudio sam mu da se zaposli, želeo da mu pomognem, ali Nikola nije želeo da sluša. Iskreno, mislim da je bio u nekoj sekti jer čovek ne može tako odjednom da od zlatnog deteta postane to što je Nikola. U ovom slučaju su institucije zatajile, jer nisu reagovali kada je trebalo. Oni su sve znali. Znali su da je u ovoj porodici bilo nasilja. Dolazila je policija ovde“ zaključuje Radiša.

Sahrana ubijenog Nikole obaviće se sutra, u nedelju, u 12 časova na lokalnom groblju u Gornjoj Trnavi.

Pročitajte još:

Podsetimo, prema ranijem svedočenju rođaka, ovaj krvavi zločin dogodio se u petak na subotu oko pola dva noću. Slobodan je svog rođenog brata Nikolu, ubio na spavanju tako što mu je drvenim nogarom snrskao glavu. Tragovi krvi bili su svuda po prostoriji i zidovima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar