Foto: EPA-EFE/JENS SCHLUETER, MUP Srbije

Luka Cerović, desna ruka Nikole Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara, u pratnji advokata došao je danas u Palatu pravde, odnosno kod sudije za prethodni postupak i odmah je sproveden u pritvor. Cerović je priveden zbog sumnje da je izvršio krivično delo podstrekivanje na iznudu.

Vušović i Cerović, koji su se navodno skrivali sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, na meti su srpskih istražitelja već duže vreme.

Inače, Cerović, ranije osumnjičen za organizovanje međunarodnog šverca narkotika, navodno se dovodio u vezu sa likvidacijom škaljarca Igora Dedovića u Atini.

Igor Dedović Foto: MUP Srbije

„Cerović je sa Vušovićem, po nalogu Zvicera, uz učešće Belivuka i Miljkovića, kako se sumnja, sa još najmanje trojicom saradnika učestvovao u likvidaciji Igora Dedovića, navodno, jednog od vođa „škaljarskog klana“ i njegove desne ruke Stevana Stamatovića, u Atini januara 2020. godine“, pisali su ranije mediji.

Pročitajte još:

Ipak, istražni organi se o tome nisu zvanično oglašavali.

Sa druge strane, kako prenosi Kurir, Cerović je uhapšen po poternici koja je za njim bila raspisana zbog podstrekavanje na iznudu Marka T., Iva B. i Jovana J. Više javno tužilaštvo u Beogradu nedavno je protiv pomenute trojice podiglo optužnicu zbog sumnje da su od M.M. pokušali da silom i pretnjama da iznude 15.000 evra u oktobru 2019. godine.

VIDEO: Dovođenje Belivuka u Specijalni sud

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar