Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs; MUP

Više javno tužilaštvo u Smederevu proširilo je istragu protiv Radiše Blažića iz Mladenovca, oca Uroša Blažića zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

Naredba o proširenju istrage prema okrivljenom Radiše B. je rezultat utvrđenih činjenica i prikupljenih dokaza u dosadašnjem toku istrage, a ovom naredbom stavlja mu se na teret da je nabavio veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava, koju je potom držao neobezbeđenu na tavanu u kući u kojoj je živeo okrivljeni Uroš B., njegov sin, čime mu je omogućio da dođe u posed tog oružja, između ostalog automatske puške i pištolja, koje je potom okrivljeni Uroš B. koristio prilikom izvršenja krivičnog dela teško ubistvo, kada je lišio života devet lica i pokušao da liši života još ukupno trinaest lica.

Okrivljeni R.B. je danas saslušan na okolnosti koje mu se stavljaju na teret naredbom o proširenju istrage.

Podsećamo, protiv R.B. se već vodi isgraga zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a od momenta hapšenja isti se nalazi u pritvoru. Takođe, u pritvoru se nalazi i U.B., protiv koga se vodi istraga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, a i dalje se u prigvoru nalaze njihovi rođaci G. G. i B. G. zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar