Foto:M.M./ATAImages; Amir Hamzagic/ATAImages

Odvojena suđenja protiv bivšeg policajca Gorana Papića i suspendovanog inspektora Božidara Stolića, koji su javnosti poznati po tome što su dovođeni u vezu sa ozloglašenim klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, nastavljaju se danas. Dok se Papić tereti za trgovinu uticajem, Stoliću se sudi u ponovljenom postupku za odavanje tajnih informacija Belivukovoj grupi.

Papiću i Stoliću se sudi u odvojenim postupcima, a obojica su javnosti poznati zbog dovođenja u vezu s klanom kojem se sudi za sedam likvidacija.

#related-news_0

Apelacioni sud u Beogradu je bivšem zameniku načelnika SBPOK-a izrekao kaznu od dve godine zatvora jer je urgirao da se zaplenjeno blindirano vozilo istog dana vrati Marku Miljkoviću, sada optuženom za organizovanje kriminalne grupe i niz teških krivičnih dela. Papić je najpre bio osuđen na kaznu zatvora od godinu i četiri meseca, ali ju je Apelacioni sud naknadno povećao na dve godine.

Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Sada mu se sudi za drugi slučaj, u kom je optužen takođe za trgovinu uticajem, odnosno da je urgirao da se Nikola Kljukovnica, koji je uhapšen pod sumnjom da je prodavao drogu, pusti na slobodu i da se obustavi istraga protiv njega.

Sa druge strane, pred Specijalnim sudom nastavlja se suđenje suspendovanom inspektoru Božidaru Stoliću, nakon što je Apelacioni sud u Beogradu ranije poništio presudu protiv njega.

Božidar Stolić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Suspendovani inspektor Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOК) MUP-a optužen je da je dostavljao informacije grupi Veljka Belivuka. Stolić se tereti da je iskoristio službeni položaj inspektora SBPOK-a kako bi sebi pribavio imovinsku korist od 500 evra kada je pripadnicima klana Veljka Belivuka odavao informacije koje nisu smeli dobiti.

#related-news_1

On je u više navrata vršio provere, a onda je te informacije prenosio Filipu Golubovića koji ih je dalje distribuirao klanu.

Inače, hapšenje kriminalne grupe Veljka Belivuka, koje se dogodilo 4. februara 2021. godine, ukazalo je na brojne veze između te kriminalne grupe i ljudi u MUP Srbije. Pojedini policajci praktično su sarađivali sa kriminalcima, štitili ih i dostavljali im informacije koje nisu smeli.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

I sami okrivljeni su tokom suđenja u više navrata govori o ljudima koji su sa njima sarađivali.

VIDEO: Prisluškivanje i praćenje članova Belivukovog klana: Ko je i od kada bio na merama?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar