Specijalne jedinice Vojske Srbije Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA

Pripadnici Odreda vojne policije specijalne namene "Kobre" učestvuju na takmičenju specijalnih policijskih jedinica koje se do 7. februara održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a osim njih u konkurenciji 73 tima su i ekipe Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice MUP Srbije.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, takmičenje u organizaciji policije Dubaija predstavlja „jedinstvenu platformu za demonstraciju osposobljenosti pripadnika elitnih policijskih jedinica, razmenu ideja i unapređenje saradnje i međusobnog poštovanja“.

Navodi se da se ekipe nadmeću u pet događaja dizajniranih tako da „testiraju mentalnu oštrinu i fizičku izdržljivost takmičara, do krajnjih granica“.

PROČITAJTE JOŠ

„Programom je obuhvaćeno rešavanje taktičkih policijskih zadataka, uz gađanje iz različitog naoružanja, spasavanje talaca i savlađivanje prepreka na specijalno izgrađenom poligonu, a za uspeh je neophodna vrhunska vatrena osposbljenost, brzo razmišljanje, odlična timska komunikacija i visoka otpornost na stres“, stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar