Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva

U toku istrage za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić koju sprovodi Više javno tužilaštvo u Zaječaru danas je saslušana Svetlana D, majka osumnjičenog Dejana Dragijevića i supruga Radoslava Dragijevića osumnjičenog za pomaganje pri skrivanju tela devojčice. Prema informacijama portala Nova.rs, danas i sutra će biti nastavljeno sa saslušanjem svedoka.

Svetlana D. je iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svedoči u tužilaštvu, kao najbliži srodnik osumnjičenih.

Danka Ilić Foto:privatna arhiva

Nakon Svetlane, u tužilaštvu su danas saslušana još dva svedoka, dok je za sutra u tužilaštvo pozvano još svedoka.

„Što se svedoka tiče, to su prijatelji, kolege, poznanici, ali i porodica drugoosumnjičenog Srđana Jankovića“, navodi izvor našeg portala.

Foto:Društvene mreže

Podsetimo, tri člana porodice Dragijević su uhapšena zbog ubistva dvogodišnje devojčice, ali je mlađi brat prvoosumnjičenog Dejana, Dalibor preminuo u pritvoru od srčanog udara nepunih 48 sati nakon hapšenja.

Srđan J. (50) iz Luke i Dejan D. (50) iz Zlota, osumnjičeni za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, za čijim se telom neprekidno traga već 12 dana, a uskoro bi trebalo da budu poslati na psihijatrijsko veštačenje.

#related-news_0

Radnici borskog JKP „Vodovod“, su tog 26. marta, kada je u Banjskom polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku.

Prema priznanju Dragijevića datom u tužilaštvu, oni su devojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem (73) i sada pokojnim bratom (40), izmestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare