Foto:Miljana Isailović

Aleksinčanin M.M. (29) koji se tereti da je 29. septembra prošle godine pijan izazvao saobraćajnu nesreću koja je za posledicu imala smrt Vladice Milijića (62) iz aleksinačkog sela Draževac, uskoro će se naći pred sudom jer je optužnica koju je protiv njega podnelo Više janvno tužilaštvo u Nišu, potvrđena.

Postupak protiv M.M. vodi se pred Višim sudom jer je ustanovljeno da je vozilom upravljao pod utiajem alkohola.

Foto:Miljana Isailović

„Viši sud je potvrdio optužnicu protiv M. M. koju je protiv njega zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja podnelo Više javno tužilaštvo. Suđenje počinje 11. marta, tužilaštvo u optužnici nije predložilo kaznu već je samo navelo da traži da se oglasi krivim i osudi po zakonu. Obaveštena sam da je optuženi priznao krivicu na zapisnik pred višim javnim tužiocem“, kazala je Maja Zdravković, punomoćnik porodice stradalog čoveka.

Vladica Milijić Foto:privatna arhiva Nevene Mitrović

Do nesreće je došlo na ulazu u niško selo Gornja Toponica kada je M. M. upravljajući vozilom “golf” krećući se iz pravca Aleksinca, udario u “golf” koji mu je dolazio u susret za čijim je upravljačem bio Milijić. Od siline udarca Vladicin auto koji je bio potpuno uništen, odleteo je u jarak. Hitna pomoć je Milijića, koji je još bio živ, transportovala u niški Univerzitetski klinički centar gde je tri sata nakon nesreće, podlegao povredama.

Istog dana niška Policijska uprava je saopštila da je zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja uhapšen M.M. iz okoline Aleksinca.

Nakon nesreće oglasila se porodica stradalog čoveka izrazivši ogorčenje što, kako su kazali, čovek koji je odgovoran za Vladičinu smrt nije ni pokušao da mu pomogne. Njegova ćerka Nevena, po profesiji medicinska sestra, kazala je da je najviše boli to što je bila svedok očeve patnje.

„Otac je molio za pomoć iz smrskanog “golfa”, a ja nisam mogla ništa da uradim jer je bio zarobljen u automobilu. Ne mogu da opišem svoj očaj u tim trenucima dok sam ga gledala kako se muči. Žalio se da ga sve boli, najviše noge ali sam ja pretpostavila i da ima unutrašnje krvarenje. Za sve to vreme dok nisu došli Hitna pomoć i policija, mladić koji je skrivio nesreću sedeo je u svom automobilu. Nije prišao da pita da li može nešto da pomogne, tačno je da je i on bio povređen ali je bio na nogama a nije ni pokušao da pruži pomoć mom ocu“, kazala je ranije ćerka stradalog čoveka.

Vladica Milijić Foto:privatna arhiva Nevene Mitrović

Objasnila je da je kao stručni medicinski radnik vrlo brzo shvatila da je njen otac životno ugrožen.

„Ne znam koliko je vremena trebalo vatrogascima da tatu izvuku iz kola, verovatno su bili minuti u pitanju ali se meni činilo kao da spasavanje traje čitavu večnost. Odmah sam videla da je tata mnogo loše, promenio je boju kože ali sam se nadala da će se ipak izvući“, pričala je Nevena. Dodala je da je ova tragedija pogodila i roditelje mladića koji joj je usmrtio oca.

„Ispostavilo se da su njegovi roditelji poznavali moga oca, teško im je palo sve to, dolazili su da izjave saučešće“, rekla je Nevena.

Istakla je da se nada da će M.M. dobiti maksimalnu kaznu s obzirom na to da je vozio pijan iako je profesionalni vozač.

„Ništa meni i sestri ne može da vrati oca, a mojoj majci supruga ali njegova kazna treba da bude opomena svima koji piju a zatim sedaju za volan. Ta nedela na putu se moraju skupo plaćati da bi ih bilo manje“, zaključila je ćerka stradalog Aleksinčanina.

Bonus video: Teška nesreća na raskrsnici Bulevar Zorana Đinđića i Antifašističke borbe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar