Foto:N1

Srđan Stojilković (53) iz lebanskog sela Togočevce omaškom je proglašen mrtvim samo zato što je imao isto ime i prezime kao drugi pacijent koji je zaista preminuo u niškom Univerzitetskom kliničkom centru. Vest o njegovoj navodnoj smrti stigla je juče u selo, pa je Srđanova rodbina organizovala sahranu. Ubrzo je porodici javljeno da je posredi greška odnosno da se radi o zameni identiteta, te da se Srđan uspešno oporavlja od povreda zbog kojih je završio na bolničkom lečenju.

Žika Denčić, prvi komšija porodice Stojilković objašnjava da se Srđan ozbiljno povredio na Badnji dan, te da je zbog toga najpre prebačen u leskovačku a odatle u nišku bolnicu.

„Tog 6. januara oko dva popodne otišao sam do seoske prodavnice da kupim hleb. Tamo sam video Srđana koji je takođe došao da kupi namirnice, ali je ostao malo duže da popije pivo. Kada sam završio nabavku pozvao sam ga da zajedno krenemo kući, ali je on kazao da će ostati u radnji da završi piće“, priča Denčić.

Žika je uveče čuo da mu se komšija povredio te je odmah otišao njegovoj kući.

„Srđan živi sam sa majkom otkako mu se sestra udala pa sam odmah otišao do njih da vidim da li im je potrebna nekakva pomoć. Zatekao sam ga u krevetu, čuo sam da je oko šest sati uveče pao i udario glavom u beton. Loše je izgledao, krvario je u predelu potiljka, oči su mu bile modre i natečene, nije me prepoznao niti je bio u stanju da razgovara. Došla je Hitna pomoć, oterali su ga u bolnicu u Leskovac a odatle u Niš. Navodno mu je pukla lobanja pa je bila potrebna operacija“, opisuje Denčić nesvakidašnju situaciju kojoj je svedočio.

Kaže da je juče stigla vest da je Srđan preminuo.

„Njegova porodica je kupila pogrebnu opremu i prase da ugosti ljude kakav je i red. Međutim, vrlo brzo stigla je vest da je u pitanju greška, da je u stvari umro neki mladić iz Kruševca koji se isto zove, samo je tri godine mlađi od našeg Srđana. Porodica je vratila pogrebnu opremu, jesu bili u šoku ali najvažnije je da je Srđan živ i da se oporavlja“, priča ovaj meštanin Togočevca.

Negira da je u Srđanovoj kući bilo slavlja nakon vesti da nije umro.

„To nije tačno, juče sam bio kod njih, bilo je par komšija i rođaka i to je sve. Nikakvog slavlja nije bilo, porodica je još bila još uznemirena zbog svega što ih je zadesilo. Jeste ovo neobična situacija ali je najvažnije da je Srđan živ i da će se uskoro vratiti kući“, zaključio je Denčić.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar