Više desetina građana protestuje ispred novosadskog Centra za socijalni rad zbog oduzimanja dece Ani Mihaljici, a nakon što se smirila situacija, nešto posle 13 sati tenzije su ponovo počele.

Pojedini građani su ponovo pokušali da nasilno uđu u prostorije, ali ih je policija sprečila.

Trenutno se građani nalaze u dvorištu Centra za socijalni rad.

Ranije danas jedna grupa ljudi krenula je da provaljuje kapiju, nakon čega je deo njih ušao unutra, a deo ostao napolju jer ih je kordon policije sprečio u toj nameri.

Podsetimo, današnji protest je organizovan u znak podrške Novosađanki Ani Mihaljici, koja tvrdi da joj je troje dece neosnovano oduzeto.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Troje maloletnika od tri, šest i 10 godina smešteni su u Sigurnu dečiju kuću od polovine novembra zbog zanemarivanja i potencijalnog nasilja u porodici.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Podsetimo, novosadski Centar za socijalni rad opisao je uslove koje je zatekao u stanu Ane Mihaljice, postupajući po prijavi policije i javnog tužilaštva, i preduzeo je meru privremene starateljske zaštite. U interesu dece ona su izmeštena u sigurnu kuću, a policija je protiv majke podnela krivičnu prijavu za zlostavanje i zanemarivanje dece.

Pročitajte još:

Maloletna deca Ane Mihaljice iz Novog Sada živela su u nebezbednim i u nehigijenskim uslovima u stanu, koji je zatrpan gomilom smeća. To su zatekle nadležne službe koje su reagovale nakon što je u stanu u novembru prošle godine izbio požar. Dvojicu dečaka je čuvao deda, dok je majka sa najstarijim detetom bila van stana, tvrdili su.

VIDEO: Protest ispred Centra za socijalni rad u Novom Sadu, majci oduzeta deca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar