Uviđaj u Rijeci Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ MILJENKO KLEPAC

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za godinu dana kaznu Vladi Stankoviću zbog ubistva supruge Lj.S. u junu 2020. godine pravosnažno na 10 godina zatvora.

Drugostepeni sud je usvajanjem žalbe Višeg javnog tužioca u Beogradu, preinčio samo u pogledu odluke o kazni prvostepenu presudu kojom je Stanković bio osuđen na devet godina zatvora, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu ovog suda.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je previše značaja dao olakšavajućim okolnostima, dok nije cenio otežavajuće okolnosti odnosno način izvršenja dela, kao i da je okrivljeni zloupotrebio poverenje oštećene, jer ona ni na koji način nije mogla očekivati „takve inkriminisane radnje svog supruga“.

Stankoviću je prvostepenom predudom izrečena i mera bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara.

Okrivljeni je oglašen krivim što je 11. juna 2020.godine u stanju smanjene uračunljivosti i pod dejstvom alkohola ubio svoju suprugu.

Naime, Stanković je tog dana nakon kraće rasprave sa suprugom krenuo da šamara maloletnu M. zbog čega se njegova supruga umešala govoreći mu da ne radi to, te je oktivljeni uzeo kuhnjski nož i ubo je u predelu grudi nakon čega je ona preminula.

Bonus video: Uviđaj u Subotici na mestu zločina gde je čovek ubio suprugu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar