Foto: E-Stock_petar_jovanovic; twitter/sahovicdragana1

Dragana Šahović, supruga Jasminka Šahovića (37), koji je ubijen u januaru 2022. godine u Podgorici eksplozivom postavljenim pod njegov automobil i koji se dovodi u vezu sa škaljarskim klanom, za podkast "Trag" je govorila o tragediji koja ju je zadesila.

Jasminko Šahović bio je označen kao pripadnik škaljarskog klana koji već osam godina vodi rat sa suparničkim, kavačkim klanom.

Na pitanje šta se dogodilo tog 17. januara Dragana Šahović ispričala je da je njen suprug radio u jednoj građevinskoj firmi i da su dan pre ubistva proveli zajedno ne sluteći šta će se dogoditi.

Pročitajte još:

Sumnjičio se za prebijanje advokata

Jasminko Šahović imao je policijski dosije. On se sumnjičio da je pre nekoliko godina u podgoričkom naselju Siti kvart napao advokata Lazara Akovića i izudarao ga šipkom po glavi i telu. Policija, međutim, nikada nije dokazala da ga je zaista on i tukao.

„On je uhapšen 2017. godine na osnovu tvrdnji da je napravio prevaru. Dva meseca nakon toga na najbrutalniji mogući način policija upada u naš stan, u kom smo živeli sin i ja dok je muž već bio u istražnom zatvoru, i donose naredbu za pretres stana. Nisam znala o čemu se radi. Uporno su tražili u stanu šipku i biciklu i insistirali da im pokažem gde je bicikla. Ja u životu nisam vozila bicikl. Tada su mi saopštili da je moj muž počinio pokušaj ubistva Lazara Akovića. Pitala sam kada i oni su mi rekli. Setila sam se da je suprug u tom periodu bio u pritvoru zbog prekršaja i pokazala sam im te papire. Njima je bilo neprijatno“, rekla je Dragana ranije za Kurir.

Kako je ispričala gostujući u podkastu „Trag“, ona je 15 godina živela zajedno sa pokojnim Šakovićem te da bi sigurno bila upućena u to da je on bio član neke kriminalne organizacije „škaljari“ ili „kavčani“.

Foto: E-Stock_petar_jovanovic

„Kao jedina osoba koja je sve ove godine bila uz njega, ja bih znala da je on bio član neke kriminalne organizacije sigurno. Ja sam sedela u kući i čula sam jaku detonaciju, ali nijedan delić mene nije ni pomislio da je ubijen moj suprug. Dobila sam poziv od strane policije i pitali su me, pošto se vozilo nije vodilo na mog pokojnog supruga, ko je u vozilu tog trenutka. Ja sam rekla: „Pa suprug je pošao na posao, zašto me to pitate?“. Rekli su da će doći policija da mi objasni i da je bio udes. Pošto je to bilo nedaleko od kuće u kojoj smo živeli, po saznanju da je bio udes, ja sam izašla na ulicu i videla sam sprženi auto i njegov leš“, ispričala je Dragana.

Kako je Dragana Šaković istakla, nadležni organi do sada nisu uradili ništa u vezi sa likvidacijom njenog supruga što joj je, kako navodi, jako čudno.

„Dva mobilna uređaja koja su kod njega nađena, njegovo vlasništvo, još se veštače. Oni za sad nisu otkrili ništa. Mislim da je ključan materijalni dokaz za istragu njegov mobilni, dva aparata“, ispričala je ona i navela da njenom suprugu pre ubistva nije prećeno, jer da jeste, ona bi to primetila i znala bi.

„Moj muž se zaposlio, on je radio i primao je mesečnu platu i apsolutno nijedan predmet u našoj kući nije došao od kriminalnih radnji. Razne spekulacije, povezivanje sa narko-bosovima, sa ogromnim količinima kokaina nam nanose samo štetu“, tvrdi ona.

Na pitanje da li je njen muž ubijen u ratu kotorskih klanova, kao i da li se on družio sa osobama iz škaljarskog klana, udovica je ispričala da može samo stati sa nekim i da je obeleže kao „škaljarca“.

„Jedan inspektor mi je rekao da počnem da učim kodekse kriminalaca, znači sad sam i ja član škaljarskog klana, jer su mi ubili muža? Ja tvrdim da on nije imao nikakve veze sa škaljarskim klanom. Svi njegovi drugovi i prijatelji znaju o čemu ja pričam. Jako je važno da se zna kako su napravljene te podele“, priča supruga ubijenog Šakovića i dodaje:

Foto: N1

„Desio se neki slučaj u zatvoru kad su nekoga ranili i tada su se u zatvoru, podelili su ih na „škaljarce“ i „kavčane“ i to sam saznala prilikom poseta mužu. Verujte da ne znam gde je pripadao moj suprug, jer je meni to bilo totalno nebitno i morbidno da nas dele na grupe. Verovatno ta dva lica što su se sukobila, jedan je bio jedan klan, drugi drugi klan i tako su podelili i porodcie, što je jako morbidno“.

Istakla je da njen muž nije ubijen u ratu škaljarskog i kavačkog klana kao i da ne poznaje nikoga iz pomenutih kriminalnih grupa.

Na kraju svog postovanja u podkastu „Trag“ zakjlučila je da postoji mogućnost da je njen muž ubijen greškom.

„Mislim da uopšte nije bilo namenjeno njemu. Ja sam počela da komuniciram sa ljudima po pitanju toga. Važno mi je da naše dete sutra ne krene da traži ubicu. Kako vreme protiče sve više mislim da je on ubijen greškom“, ispričala je ona.

BONUS VIDEO: SBPOK – Hapšenje organizovane kriminalne grupe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar