Alfredo Lindli Foto: Milano Police

Ljubomir Radosavljević, poznatiji kao Alfredo Lindli, uhapšen je danas u velikoj međunardonoj akciji jer je osumnjičen da je pljačkao bogataše u Velikoj Britaniji, a ostalih petoro kojih su uhapšeni su članovi njegove porodice.

Naime, kako nezvanično saznaje portal Nova.rs u pitanju su brat, supurga, dete i jedno usvojeno dete u ovoj porodici.

Pročitajte još:

Podsećanja radi, Ljubomir i organizovana kriminalna grupa pljačkali su širom Evrope, a u centar pažnje javnosti dospeli su kada su opljačkali kuću Tamare Eklston, ćerku Bernija Eklstona bivšeg vlasnika Formule 1. Osim nje, na meti ove grupe našao se i Frenk Lampard, čuveni fudbaler i reprezentativac Engleske.

Porodica je pala u jutrošnjoj akciji u borbi protiv pranja novca. Oni su novac, koji je ilegalno stečen, ubacivali u legalne tokove ulažući u nekretnine. Prvi veliki udarac ovoj porodici zadat je 2017. godine kada je Ljubomiru zaplenjena sva imovina, skupoceni automobili i zatvoreni lokali koje je posedovao.

Poslednji pseudonim, pod kojim je i tražen, prisvojio je od uglednog peruanskog advokata, a osim ovog sumnja se da je imao nekoliko desetina različitih imena koja je koristio u pljačkama širom Evrope.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar