Alfredo Lindli Foto: Milano Police

Srbin Ljubomir Radosavljević uhapšen je danas sa još pet osoba u velikoj međunarodnoj akciji policije koja je pljačkala po Evropi. Ljubomir, poznatiji pod nadimkom Alfredo Lindli, jedan je od vođa grupe koja stoji iza pljačke vile Tamare Eklston, kao i mnogih drugih.

Slučaj pljačke luksuzne vile u Velikoj Britaniji, u kojoj Tamara Eklston živi sa porodicom, jedna je od onih pljački koje su mesecima punile novinske listove zbog svih okolnosti koje su ga pratile. Objekat se nalazi u jednoj od najluksuznijih ulica na svetu, a cela akcija izvedena je za oko 50 minuta.

Pročitajte još:

Informacija pokazuje da je Radosavljević, odnono Lindli, u protekloj deceniji koristio najmanje 19 imena uključujući Danijela Vukovića, Ljubomira Romanova i Ljubomira Radosavljevića. Dokumenti otkrivaju da ovi identiteti imaju veze sa raznim evropskim gradovima, uključujući Beograd, Sarajevo, Milano i Zagreb.

U Beogradu su uhapšeni J.R., M.R., E.R., I.R., L.R. i M.N., dok se dvoje osumnjičenih nalazi van teritorije Republike Srbije i trenutno su nedostupni državnim organima.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sumnja se da je ulaganje imovine koja je proistekla iz kriminalne delatnosti osumnjičenog R.K.R. u Švajcarskoj kao i kriminalne delatnosti osumnjičenog Radosavljevića, u Velikoj Britaniji stečeno tako što su provaljivali u veći broj objekata u te dve zemlje koji su bili u vlasništvu imućnih oštećenih lica i tako uzimali gotov novac i druge skupocene predmete.

„Protiv osumnjičenog Lj.R. se u Velikoj Britaniji vodi krivični postupak zbog postojanja sumnje da je na navedeni način pribavio ukupno 26 miliona funti sterlinga i time oštetio Frenka Lamparda, bivšeg engleskog reprezentativca, zatim pokojnog Višaija Šrivadanapraba, bivšeg vlasnika FK „Lester“ i Tamaru Eklston i njenog supruga Džeja Rutlanda, ćerku bivšeg vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona, dok je osumnjičeni R.K.R. osuđen u Švajcarskoj za izvršenje više provalnih krađa kojim je sebi pribavio korist od oko 250.000 švajcarskih franaka“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako se piše, Radosavljević je živeo i Velikoj Britaniji i njegove komšije nisu znale ko je u pitanju. Živeo je u luksuznoj vili sa bazenom, sa svojom porodicom. Navodno je na svoje ime imao nekoliko auto kompanija od kojih je dobro zarađivao.

Ukrao ime od advokata

Svoj poslednji pseudonim Alfredo Lindli prisvojio je od uglednog peruanskog advokata, zbog čega se dugo mislilio da je on zapravo Peruanac. U 2017. godini oduzeta mu je kolekcija automobila, sva imovina i  zatvoreni su mu lokali.

Iza sebe ima dugački niz kričnih dela, a otac ga je maltretirao kada je bio mali. Prvi put je uhapšen sa samo 10 godina kada je uhvaćen u toku provale. Tamo je uspostavio brojne kontakte i razvio kriminalnu mrežu sa pokrićem lažnih firmi i auto-kompanija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar