Danas je u Apelacionom sudu u Beogradu počela sednica na kojoj će se razmatrati žalbe na presudu Zoranu Marjanoviću, kojom je zbog ubistva supruge Jelene Marjanović osuđen na 40 godina zatvora. Sednica je ubrzo nakon samog početka odložena, jer su Marjanovićevi branioci tražili izuzeće člana sudskog veća, sudije Rastka Popovića, jer je u braku sa ministarkom pravde Majom Popović.

Jutros je u Apelacionom sudu u Beogradu, zahtevom za izuzeće sudije Raska Popovića, otpočeta sednica na kojoj će se odlučivati po žalbama na presudu Marjanoviću, kojom je osuđen na 40 godina. U prostorijama suda jutros nije bilo Marjanovićevih članova porodice, kao što je to bio slučaj na izricanju presude, a prvostepeno osuđeni je doveden iz pritvora.

nova.rs

Njegovi advokati objasnili su i da su izuzeće zatražili jer sumnjaju da će biti izvršen pritisak izvršne vlasti, koja presudu od početka postupka smatra svojim velikim uspehom.

„Tražimo izuzeće jer je sudija Rastko Popović suprug ministarke pravde i sumnjamo da će biti izvršen pritisak jer je izvršna vlast od početka ovog postupka htela da ovu presudu predstavi kao svoj veliki uspeh. Moram da se borim za svog klijenta, koji ima pravo na fer i pravično suđenje i sumnjam da će mu biti prekršena pretpostavka nevinosti. Takođe, sudija Jelena Škulić, koja je donela prvostepenu presudu, bila je sudski pomoćnik sudiji Popoviću, a posle ove presude naglo je napredovala i došla u Apelacioni sud, kao najmlađi sudija“, rekao je Jokić.

Još jedan advokat odbrane, Aleksandar Zarić, javio se za reč i podržao je zahtev svog kolege Jokića.

Zoran Marjanović nakon izricanja presude Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Moja prvobitna namera je bila da tražim izuzeće celog Apelacionog suda u Beogradu i zbog sudije Rastka Popovića i zbog cele klime i pritisaka, mislim da naš klijent neće imati fer i pravedno suđenje. Ja ne sumnjam u vaše poštenje, znamo se i lično, ali mislim da će Apelacioni sud osluškivati volju izvršne vlasti“, izjavio je advokat Aleksandar Zarić.

Današnja sednica je nakon ovoga prekinuta, kako bi se donela odluka o zahtevima za izuzeće.

Zoran Marjanović je potom policijskim vozilom, takozvanom maricom, odvezen natrag u pritvor.

Bonus video: Počinje suđenje decenije Zoranu Marjanoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar