Foto:E-Stock_milos_rafailovic; Filip Krainčanić/nova.rs

Marko Miljković, zvani Mare Mesar, jedan od vođa ozloglašenog klana koji je kasapio ljude i odnedavno optuženi za pranje novca stečenog kriminalnim aktivnostima, rođen je i odrastao u beogradskom naselju Krnjača. Upravo jedna od nekretnina, za koju se sumnja da je stečena kriminalnim putem, nalazi se u pomenutom kraju, u Ulici Grge Andrijanovića, gde se mogu videti brojne poruke podrške uhapšenom kriminalcu.

U Krnjači niko nije mogao da nasluti da će mladić koji je držao kik-boks klub „Kumovi“ na Zrenjaninskom putu, i koji je uvek bio pobornik sporta i discipline, danas biti osumnjičen za stravične zločine koji mu se stavljaju na teret.

Protiv Miljkovića se već vodi jedan postupak pred Specijalnim sudom u Beogradu, a pomenutom optužnicom tereti se za sedam likvidacija. U međuvremenu, tačnije pre nekoliko dana, podignuta je nova optužnica za pranje novca stečenog kriminalnim aktivnostima.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

U pomenutom predmetu pod lupom je imovina MIljkovića, među kojima i kuća u Grge Andrijanovića, u Krnjači.

Reč je o porodičnoj kući Miljkovićevih roditelja Milorada i Marine, koji su se njegovim hapšenjem, prema nezvaničnim informacijama portala Nova.rs, preselili u dobro obezbeđenu kuću u Čačanskoj ulici na Zvezdari.

Kako smo saznali, porodičnu kuću od momenta kada je Miljković uhapšen, povremeno je obilazio njegov otac Milorad.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Da je nekad ovde boravio vođa klana, govore i grafiti na početku ulice, kao što je „Mare, naš brat“, „Pravda za grobare“ i “Grobari Padinjak”.

Kuća Miljkovićevih roditelja nalazi se u blizini kanala, a nedaleko od nje je i porodični dom braće Miloša i Marka Budimira.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetimo, Marko Miljković je tereti da je prljav novac dao pokojnom dedi Miladinu Miljkoviću, koji je, navodi Tužilaštvo za organizovani kriminal u naredbi za sprovođenje istrage u slučaju pranja para, znao da njegov unuk nema zakonitih prihoda za kupovinu ovakvih nepokretnosti.

Miladin je na svoje ime kupio tri stana, navodi se u optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Tri stana na dedino ime

Prvi je platio 83.000 evra, drugi 42.000 evra, dok je treći kupio po ceni od 5.000.000 dinara.

Miljković je, prema papirima Tužilaštva za organizovani kriminal, svoj novac davao i supruzi Tanji, koja ga je deponovala u banku, a onda plaćala kupljene nepokretnosti. Za jedan stan Miljkovići su dali 99.613 evra, nakon čega je Marko uhapšen. Prava cena ovog stana bila je 148.855 evra.

Miljković je novac, kako se navodi, počeo da ulaže i u bezbednosne sisteme, pa su kod njega pronađene kamere za video-nadzor čija je vrednost u trenutku oduzimanja bila 536.945 dinara.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Na spisku nepokretnosti nalaze se i tri parcele u beogradskom naselju Krnjača, u Ulici Grge Andrijanovića.

Podsetimo, tokom finansijske istrage, prema nezvaničnim informacijama, proveravane su firme za koje se sumnja da su povezane s pripadnicima Belivukovog i Miljkovićevog klana i njihovih bližnjih, više luksuznih nekretnina, automobili, skupoceni satovi, nakit… Osim nekretnina u beogradskim opštinama Palilula, Zvezdara i naselju Karaburma i stana u Pančevu, „zamrznuti” su i skupoceni „roleks” satovi i vozila.

„Na ime Bojane i Veljka Belivuka vodi se plac od jednog hektara i kuća u Ulici Živka Davidovića od 80 kvadratnih metara. Belivukova supruga Bojana u papirima je bila vlasnik dva vozila, „folcvagen tiguana” i „škode superb”, a njen suprug vlasnik sata „roleks”, vredan dva miliona dinara. Miljkoviću je „zamrznut” trosoban stan u Čačanskoj ulici koji se vodio na ime njegovog oca, stan od 54 kvadratna metra na Paliluli i četvorosoban stan od 137 kvadrata na Karaburmi. Na Miljkovićevo i ime njegove supruge Marije vođen je stan od 97 kvadratnih metara u Živka Davidovića. Miljković je bio i vlasnik dva „roleksa”, vredna 1.900.000 dinara i 440.000 dinara. Na ime Snežane Đorđević, Belivukove tašte, vodio se stan na tri etaža u Kozarčevoj ulici i zemljište“.

Postoje i sumnje da su članovi klana novac od kriminala ulagali u određene fudbalske klubove i „kupovinu” fudbalera.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare