Foto: Printscreen / MUP Srbije

Bivši fudbaler domaćih klubova Živko B. (40) deo je šestočlane grupe koja je uhapšena u akciji srpske policije na teritoriji Beograd i Pančeva, a oni su osumnjičeni za šverc velikih količina kokain iz Južne Amerike.

Živko B. je bio mladi i prespektivan fudbaler, koji je igrao za klubove poput FK Zemun i FK Zeta, početkom devedesetih godina.

Pročitajte još:

Potom se preselio u inostranstvo i tamo živeo, a najviše vremena proveo je na Ibici.

Navodno se tada bavio iznajmljivanjem smeštaja za turiste, piše španski portal El Konfidensial.

Navodno se dve godine nalazio u zatvoru u Španiji zbog narkotika. Naime, španska policija uhapsila ga je 2014. godine sa grupom muškaraca zbog trgovine drogom, iako je njegova odbrana tada objašnjavala da on ima boravišnu dozvolu i legalan biznis, odnosno da se bavio izdavanjem smeštaja.

Foto: Printscreen / MUP Srbije

Podsetimo, pored njega, uhapšeni su  A. M., N. P., S. Š., M. S. i S. S. , zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Osumnjičenima se stavlja na teret da su tokom 2020. i 2021. godine na području Južne Amerike, Zapadne Evrope, Republike Grčke i Republike Srbije formirali organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem kupovine i prebacivanjem velike količine opojne droge kokain putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Evrope i Republike Srbije radi stavljanja u promet i sticanja velike protivpravne imovinske koristi.